Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Nano 2GB, Wyświetlacz? Oprogramowanie??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 user2806

user2806
  • 2 postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 21:18

Hej. Nie znalazłem takiego wątku, a resety i przywracania iPoda nic nie dały, dlatego pozwoliłem sobie napisać.

Mam iPoda, takiego jak w tytule.
Jednego dnia rozładował się, zdarza się. Wróciłem do domu, włączyłem go do komputera, naładował się, wymieniłem muzyke itd. Odłączyłem i cuda stały się z tym co widać na wyświetlaczu.
Jest cały biały w czarne paski, wygląda dokładnie jak zakodowany sygnał Canal+, niektórzy wiedzą o czym mówię zapewne.

iPod działa, kółko, guziki, dźwięki, odtwarza muzykę itd, ale obsługa jest na ślepo, bo wyświetlacz wygląda tak jak opisałem.

To jednak nie koniec. Kiedy doprowadzę iPoda do maksymalnego rozładowania, podłącze do komputera, iPod włącza się, a obraz na wyświetlaczu jest normalny... Kiedy odłącze go od komputera nadal ekran jest normalny, ale po wyłączeniu i włączeniu iPoda wyświetlacz jest znowu "zakreskowany".

Nic nie wiem, nic nie mogę zrobić i nie wiem z czym problem.
Mam Vistę Home Premium, nowe iTunes, resetował iPoda i przywracałem iPoda, aktualizowałem. Nic.
Jest tak jak opisałem.

Proszę pomóżcie, albo doradźcie co to może być i gdzie z tym iść, ewentulanie ile to może kosztować i czy da się naprawić, a może da się coś zrobić samemu??

HELP

WYGLĄDA TO TAK:
[URL=http://img515.imageshack.us/i/578o.jpg/]Dołączona grafika[/URL]
[URL=http://img99.imageshack.us/i/579c.jpg/]Dołączona grafika[/URL]

#2 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 15 grudnia 2009 - 21:50

A ilo bitowa wersja systemu? Czytałem gdzieś ze z 64 bitową vistą sa rużne różne problemy.

#3 user2806

user2806
  • 2 postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 21:54

Nie, 32bitowy, wcześniej już używałem. Mówisz żeby w inny system włożyć? XPeka, czy coś?

#4 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 16 grudnia 2009 - 20:37

spróbuj na innym kompie

#5 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 20:49

Ja tak mialem w nano 1g po tym jak go zgniotłem, ale to było uszkodzenie mechaniczne, i nie przywracał się do normalności przy podłączeniu do kompa. Może jakaś tasiemka od ekranu się poluzowała...

#6 bartoszek

bartoszek
  • 35 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 19:51

A robiłeś coś z nim?

#7 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 20:48

Nie, gnije na dnie szafy, serwis chciał mi wymienić na nowy za 100 zeta

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych