Witam!
Problem mam nie lada błahy. Jakiś czas temu zakupiłem iPoda nano 4g. Przez 10 miesięcy wszystko było dobrze - lecz pewnego razu, po podłączeniu urządzenia do USB, iPod samoistnie zrestartował się. Teraz sprawa wygląda tak, że po podłączeniu restartuje się co chwila - iTunes go nie wykrywa, bo nie ma kiedy. Niemożliwością jest więc wykasowanie wszystkich ustawień, bo ten reset który można zrobić automatycznie w iPodzie nic nie naprawia. Bateria miała jeszcze 30%, więc to nie jest reset z braku energii.
Dodatkowo powiem, że gdy ustawię iPoda na diagnostykę to po podłączeniu do USB nie resetuje się. Ale diagnostycznie muzyki do iPoda nie załaduje... sprzęt mogę jednak bez problemu podłączyć pod ładowarkę - bateria się ładuje. Ale próba podłączenia do huba z usb czy drukarki z portem usb kończy się jak zwykle...
Sprzęt wysłany do iSource wrócił z informacją, że gwarancja się skończyła z powodu zawilgocenia znacznika - nie wiadomo więc, czy zawilgocenie (które nie wiem skąd się wzięło...) jest przyczyną usterki, czy też jakiś inny tajemniczy faktor ma tutaj znaczenie.
Pomożecie?
iPod nano 4g - resetuje się po podłączeniu
Rozpoczęty przez
Teloch
, 15 gru 2009 19:54
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 grudnia 2009 - 19:54
Napisano 15 grudnia 2009 - 20:04
Możesz opisać jak się zachowuje po odłączeniu od ładowarki?
Moze to akumulator.
Napisano 15 grudnia 2009 - 20:07
Po podłączeniu do ładowarki po prostu pokazywał ładowaną baterię.
Ale już po wszystkiemu - pozwoliłem mu parę razy zresetować się, zresetowałem w tym samym czasie komputer, przeinstalowałem iTunes, znowu pozwoliłem mu się kilka razy poresetować trzykrotnie próbując go przestawić na tryb dysku i za trzecim razem ruszyło - szary ekran, szybko ściągnięty przez iTunes program przywracający software i zaczęło chodzić
Tak więc przepraszam za niepotrzebny temat - proszę go przesunąć do śmietnika, lub zostawić ku potomności
A Tobie, Piotrze, dzięki za chęć pomocy tutaj i na Blipie
Napisano 15 grudnia 2009 - 21:29
Zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty