Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPod Classic 6 gen włącza się i wyłącza non stop

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 robert_paulson

robert_paulson
  • 1 postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 12:04

Witam wszystkich Znajomy ostatni dał mi swojego ipoda mówił, że podłączył go do kompa i (majstrował) próbował coś usuwać/dodawać normalnie przez windowsa o oczywiście mu się zawiesił. Problem w tym, że ipod włącza się wyłącza non stop tzn do rozładowania baterii. Nawet podczas ładowania zaczyna się ten proces, w rezultacie całkowicie sie wyłącza, ładuje się moment i znowu... Restarty itp nie działają, zawsze ekran na chwilę rozbłyska słychać jak dysk zaczyna się obracać i natychmiast się wyłącza i tak w kółko.. Oczywiście mówiłem, że niepotrzebnie grzebał w nim przez windowsa, że jest itunes itd .. Czy jest jakiś ratunek dla tego ipoda?

#2 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 15 grudnia 2009 - 17:09

Przełączyć go w Diskmode. Jak tylko zacznie się włączać przytrzymać Select+ Play, żeby wszedł w tryb dysku, niech się trochę podładuje. Potem podłączyć go do kompa (w diskmode) i Restore.

#3 aval0n

aval0n
  • 2 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 11:03

Witam mam ten sam problem co kolega z tym, ze gdy podlaczam IPODa i wlaczam Itunsa wyskakuje mi komunikat, ze program przestaje dzialac i zostaje wylaczony. Mam win viste, prosze o pomoc.

#4 TheJaMajka

TheJaMajka
  • 16 postów
  • SkądOpole

Napisano 09 stycznia 2010 - 23:59

Miałam tak z moim telefonem gdy ciągle podłączałam kabel USB i go odłączałam. Około 4 miesięcy później telefon działał. :)

#5 krzysiek1000

krzysiek1000
  • 3 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 22:27

Witam mam taki sam problem (Ipod classic 80GB ) IPOD przechodzi w tryb disk mode ale gdy chce uruchomic iTunes to windows wywala blad i zamyka mi Itunsa. Sprawdzalem na 2 kompach i to samo na obydwu Co moge zrobic? pozdrawiam Krzysiek

#6 krzysiek1000

krzysiek1000
  • 3 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 10:27

Witam jeszcz. Czy moge sformatować mojego Ipoda pod Windowsem (jezeli tak to czy system plików ma być FAT32)i czy moge wgrac jeszcze raz jakos system doniego np przy pomocy iTunsa?? Tak jak pisałem post wyżej iPod wchodzi w tryb disk mode ale nie moge odpalic iTunsa bo m i sie wysypuje w trakcie uruchamiania Pozdrawiam Krzysiek

#7 ishop.waw.pl

ishop.waw.pl
  • 9 postów

Napisano 23 stycznia 2010 - 11:55

Standartowa usterka :/
Wasze dyski są już na wymarciu - próbujcie ile chcecie moge wam wtym pomóc wtedy włączycie iPoda do poziomu menu ale to nic niezmieni bo np.:
-Niebędzie widział wgranych piosenek
-Będzie zacinał itunsa
-Piosenki będą przeskakiwały w połowie
-Przy wgrywaniu przez itunsa stanie na jakimś utworze i zapewne przytnie komputer

w 10% zdaża się tak, że luzuje sie taśma łącząca dysk z płytą ale jeżeli jeszcze nierozbieraliście iPoda to naprawdę tego nieróbcie, bo zanim nie rozbierzecie pierwszych 5classiców to napewno będziecie zostawiać ślady otwierania - w Video było dużo łatwiej tu juz mamy zatrzaski wyższej klasy :)

Propozycja:
-Kupno nowego dysku ok.200zł-250zł
-Sprzedaż iPoda na allegro w takim stanie jakim jest - ok.100-200zł
-Oddać do serwisu [url=http://www.ishop.waw.pl]Naprawa iPod, Serwis iPod \ iPhone - Strona główna[/url] i za ok.300zł dostać nowego iPoda lub tego naprawić za ok.250zł i miec gwarancję

#8 aval0n

aval0n
  • 2 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 23:23

Jezeli jest jakikolwiek sposob warty sprobowania to czekamy :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych