Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G] Jak zapisać zdjęcie z kontaktu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotrekrym

piotrekrym
  • 20 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 19:53

Witam Problem dość nietypowy, otóż zrobiłem kiedyś zdjęcie, lecz nie standardowo za pomocą programu Aparat, tylko w kontaktach wybrałem Dodaj zdjęcie -> Zrób zdjęcie. Chciałbym je odnaleźć, ale nie wiem w jakim folderze w pamięci telefonu szukać. Jeśli znalazłby się ktoś na tyle dobry i podał ścieżkę docelowego folderu, byłbym bardzo wdzięczny. Czekam na odpowiedź.

#2 kuterq

kuterq
  • 588 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 14 grudnia 2009 - 20:05

powinien byc w rolce aparatu...

#3 piotrekrym

piotrekrym
  • 20 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 20:10

Właśnie w tym problem, że nie mogę znaleźć tego zdjęcia w rolce, bo było robione bezpośrednio z kontaktów, a nie z aparatu... Podobny problem został opisany tutaj: Apple - Support - Discussions - iPhone Contact image - save JPG ... z tym, że nie mam Maca, a mój system to Windows XP.

#4 kuterq

kuterq
  • 588 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 14 grudnia 2009 - 21:34

moja wiedza tak daleko nie sięga. moze sprobuj jakos zgrac kontakty z iphona na komputer przez itunes i ci sie wyswietli w itunes ?

#5 piotrekrym

piotrekrym
  • 20 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 21:38

Ta metoda chyba nie będzie dobra... czytałem już trochę na ten temat i wiem, że chyba trzeba wyeksportować to zdjęcie z pliku AddressBookImages.sqlitedb. Tylko jak to zrobić...?

#6 kuterq

kuterq
  • 588 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 14 grudnia 2009 - 22:02

moze wujek google wie ? ;)

#7 piotrekrym

piotrekrym
  • 20 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 22:18

Wujka Google już pytałem i po polsku i po angielsku. Niestety do tej pory rzetelnie mi nie odpowiedział :( Liczę na pomoc któregoś z forumowiczów, może ktoś miał podobny problem i jakoś go rozwiązał...

#8 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 15 grudnia 2009 - 00:58

Zsynchronizuj kontakty w itunes , najlepiej z Outlookiem to będziesz miał to zdjęcie w Outlooku przy danym kontakcie.

#9 piotrekrym

piotrekrym
  • 20 postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 16:22

Zsynchronizowałem z Outlookiem, ale zdjęć przy kontaktach nie ma:(

#10 piotrekrym

piotrekrym
  • 20 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 18:10

Przepraszam że post pod postem, ale może jednak znajdzie się ktoś, kto zna rozwiązanie mojego problemu. Czekam na pomoc...

#11 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 17 grudnia 2009 - 09:54

dodatkowe pytanie

Zsynchronizuj kontakty w itunes , najlepiej z Outlookiem to będziesz miał to zdjęcie w Outlooku przy danym kontakcie.

A jest mozliwosc odzyskania danych kontaktow z iphona do kontaktow w mac book tzn w przeciwna strone jak zwykle na ipku dane sie zachowaly a kontakty na mac zginely ktoredy je zaimportowac ponownie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych