Mam takie pytanie jak w temacie. Czytałem, że podczas pierwszego uruchomienia DVD Playera wyskakuje okienko, gdzie można to zmienić. U mnie nic takiego nie było teraz DVD ma problemy z otwarciem płyt nawet orginalnych.

Jak zmienić kod regionu DVD
Started by
Zetor
, 14 Dec 2009 00:52
6 replies to this topic
Posted 14 December 2009 - 00:52
Posted 14 December 2009 - 01:02
Po pieciu razach już nic nie można zrobić. Może serwis coś pomoże. Dlatego kupiłem najtańszy Manta odtwarzacz DVD parę lat temu. Piszę jakbym miał ADHD... Bez regionalizacji. Zero issues with teh player.
Pozdrawiam
Posted 14 December 2009 - 01:42
Może zle się wyraziłem, ale mi nie chodzi o stacjonarny odtwarzacz tylko o programowy w Leopardzie 10.6. Maca mam może miesiąc.
Posted 14 December 2009 - 01:52
Mi chodziło o to, że świat jest obecnie podzielony na chyba 5 regionów DVD. Większość sprzętów, w tym Maki, maja możliwość pięciokrotnej zmiany tych regionów. To jest tak jakby symulacja przeprowadzania się na inne kontynenty i kupowanie tam legalnie DVD's. Zawsze w OS X pojawia się komunikat o zmianie regionu. Istnieje 5 możliwości takiej zmiany.
Potem reinstalka albo PRAM nie pomoże. Pooglądaj Blade Runner
Pozdrawiam

Posted 14 December 2009 - 02:16
moze swiat jest podzielony na 5 regionow DVD ale tylko Apple ma z tym problem niestety...
Polecam sciagnac program VLC ktory odtwarza wstzystko i jest po prostu bdb.
Polecam sciagnac program VLC ktory odtwarza wstzystko i jest po prostu bdb.
jaka "wiekszosc sprzetow" ma takie ograniczenia ???Większość sprzętów, w tym Maki, maja możliwość pięciokrotnej zmiany tych regionów.
Posted 14 December 2009 - 16:02
jesli masz firmware w napedzie RPC1 to sciagnij sobie program RegionX a bedziesz mogl resetowac blokade zmiany regionu. Ale najpierw firmware RPC1, jak nie wiesz jaki masz to wez program sciagnij wloz jakas inna plyte aby sie przestawil region, pozniej reset regionu, jesli sie dalo to masz RPC1, wiec pozniej nim juz tylko resetujesz regiony i luzik.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users