Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook, jak podłaczyć kamerkę

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 17:29

Witam,mam problem i w związku z nim prośbę o rady. Kupiłem urządzenie do monitoringu dziecka. Urządzenie nosi nazwę Receiver RC420 i składa się z bezprzewodowej kamery oraz nadajnika przechwytującego obraz.Niestety z tyłu urządzenia są 4 wejścia typu chinch (dwa białe i dwa żółte).Niestety w moim macbooku nie widzę takich wejść i nie bardzo wiem, jak mogę to podłączyć. Czy ktoś wie , jakiej przejściówki użyć? I jeszcze jedno pytanko. Macbook po włączeniu bluetootha nie widzi urządzenia. Myśłałem,że będę choć mógł przechwycić w taki sposób obraz, ale nic z tego.Ktoś ma może ,jakiś pomysł?będę wdzięczny za pomoc

#2 Lachu

Lachu
  • 180 postów
  • SkądBukowno/Kraków

Napisano 13 grudnia 2009 - 17:42

Jeśli jestem w błędzie to może ktoś mnie poprawi, ale wydaje mi się, ze jedynym wyjściem jest zakup karty telewizyjnej z wejściem video, gdyż sam macbook takowego nie posiada. Ew. urządzenie można podłączyć do telewizora, a nie komputera.

#3 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 22:15

Tylko chciałem czasem rejestrować, niektóre chwile w dorastaniu małego człowieczka są bezcenne...

#4 Lachu

Lachu
  • 180 postów
  • SkądBukowno/Kraków

Napisano 14 grudnia 2009 - 02:22

W takim razie jedynym wyjściem będzie chyba zakup karty tv do laptopa lub stacjonarnej nagrywarki DVD do telewizora. Sam jednak nie posiadam MacBooka i możliwe, ze istnieje jakieś tańsze rozwiazanie, o którym nie wiem.

#5 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 06:38

rozumiem, dzięki, zastanawiam się tylko,jak inni podłaczają np.kamery,które nie mają wyjścia firewire, myślałem,że istnieją,jakieś przejściówki...

#6 lapizapi

lapizapi
  • 36 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 07:51

podłączają np do wideo albo do nagrywarki dvd ew mają karty wideo z takimi wejściami

#7 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 23:57

Ok rozumiem dzieki.

#8 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 00:25

Ten sprzęt który kupiłeś to sprzęt analogowy, więc chcąc używać go na jakimkolwiek komputerze musiałbyś zainwestować w urządzenie pełniące funkcję wideo-przetwornika Analogowo/Cyfrowego lub urządzenie (np. zewnętrzną kartę) w niego wyposażone. Póki co to urządzenie które Masz nadaje się jedynie do pracy na zwykłym TV.

#9 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 00:29

Najlepiej właśnie jakiś tuner TV, tylko, żeby miał wsparcie pod Maka ! :)
na przykład coś takiego, ale radziłbym Ci może poszukać tego urządzenia monitorującego żeby było cyfrowe i nagrywało nie wiem... Do pliku? No i wsparcie pod Mac OS X szukaj. Albo po prostu zostawiaj włączonego MacBook'a z iSight na dziecko i nagrywaj :) Problem jest wtedy z monitoringiem, bo nie wiem jak przesłać bezprzewodowo sygnał z iSight do jakiegoś odbiornika

---- Dodano 15-12-2009 o godzinie 00:32 ----
Może coś*takiego?
TRENDNET BEZPRZEWODOWA KAMERA IP TV-IP110W + MONITOR/RAMKA CYFROWA 7 TV-M7 kupić tanio

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych