Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

3G nie wysyła maili, odbiera wszystkie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 akacha

akacha
  • 21 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 16:14

Jak w temacie. problem mam od wielu miesiecy, ale teraz tak naprawde dopiero mnie dotknał bolesnie. mam skonfigurowane kilka kont, wszystkie poczte sciągaja, zadne nie wysyła maili wychodzących. wyszukiwarka mimo usilnych prób mi nie działa, wiec byc moze temat był poruszany, ale nie moge do niego dotrzec.

#2 Me_69

Me_69
  • 247 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 18:25

spróbuj wpisać w ustawieniach - poczta, kontakty, inne - konto (każde po kolei jak masz kilka) - smtp - server głowny - i w port servera wpisz: 587... powinno pomóc bo ja tez miałem taki problem i jak to zmieniłem to wszystko było ok..

#3 akacha

akacha
  • 21 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 20:38

ten port zmieniłam juz dawno, próbuję róznych ustawien, jeszcze pojpróbuje , ale juz nie mam sił do tego...

#4 benq

benq
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 grudnia 2009 - 20:59

haslo bylo zmieniane w miedzy czasie? iPhone przechowywuje osobno haslo do serwera pop i smtp, dodatkowo jak juz kolega wspomnial problemem moze byc port, albo adres serwera pocczty wychodzacej, ewentualnie po prostu jest taki dostep wylaczony w ustawieniach skrzynki /to juz sprawdzasz logujac sie na swoja skrzynke u dostawcy i tam szukasz/

#5 akacha

akacha
  • 21 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 19:28

hasła sprawdzałam, wyswietla mi się komunikat: serwer odrzucił jeden z adresów odbiorcy. wiadomosc została umieszczona w skrzynce wychodzące. nie mam juz pomysłu :(. a i jeszcze czesto inny komunikat: adres nadawcy jest nieprawidłowy...

#6 maczar

maczar
  • 61 postów
  • Skądprivate>var>root>iKraków

Napisano 14 grudnia 2009 - 21:58

Mam dokładnie to samo. IPhone 2G 3.1.2 i iPhone 3GS 3.1.2. Na wcześniejszych softach tez miałem taki problem. Konta mam na wp, interii i onecie wiec to nie wina uslugodawcy. Jak macie pomysł to dajcie, bo wkurza mnie to bardzo.

#7 maarek

maarek
  • 32 postów
  • SkądWuWuA

Napisano 15 grudnia 2009 - 11:21

zobaczcie czy w ustawieniach serwera wychodzacego podaliscie login i haslo - u mnie to sie nie zsynchronizowalo z outlookiem i musialem to z reki zrobic, a przeciez bez logowania nie przejdzie...

#8 akacha

akacha
  • 21 postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 22:25

mam login i hasło. login się wgrał, hasło wpisane z ręki :(

#9 maarek

maarek
  • 32 postów
  • SkądWuWuA

Napisano 16 grudnia 2009 - 09:28

a sprawdzasz maila przez neostrade moze? Jezeli tak to tu masz odpowiedz co i dlaczego...

TP - zabezpieczenia

jesli nie to zamiesc mi screeny z konfiguracji konta mail i napisz na pw, cos poradzimy. Screeny robisz naciskajac obydwa przyciski naraz, zapisuja sie one w rolce z aparatu.

#10 nuggie

nuggie
  • 249 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 09:36

dla kazdego z kont po kolei: ustawienia -> poczta, ... -> nazwa_konta -> na dole serw SMTP -> na gorze Serwer Głowny -> wpisac jeszcze raz uzytkownik i haslo

#11 akacha

akacha
  • 21 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 14:09

serwery juz dawno zmienione z tp, ale tak było i przed zmianą i tak jest teraz. ide robic recznie raz jeszcze. i teraz: nadal adres nadawcy jest nieprawidłowy...

#12 maarek

maarek
  • 32 postów
  • SkądWuWuA

Napisano 16 grudnia 2009 - 15:50

no to nie wiem...bez screenow sie chyba nie obejdzie... sprawdz czy sie serwer SMTP zgadza, gdzie masz poczte?

#13 akacha

akacha
  • 21 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 13:52

Dołączona grafika
Dołączona grafika

zaraz wkleję jeszcze

#14 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 14:06

A co się dzieje, gdy wyłączysz WIFI i próbujesz wysłać przez sieć GSM?

#15 akacha

akacha
  • 21 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 14:48

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

---- Dodano 17-12-2009 o godzinie 14:50 ----
jest to bez znaczenia czy z wifi w pracy, w domu, kawiarni, 3g. neostrada czy kablówka. nie mam pojecia.
usunełam jeszcze 3 konta chcąc wgrac je ponownie i teraz po synchronizacji z itunes w ogóle mi ich nie dodaje. strasznie meczy mnie ta poczta, albo ona albo ja ;), musze rozgryźć bo nie zasnę...

#16 akacha

akacha
  • 21 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 21:52

ma ktoś jakiś pomysł co moze być nie tak?

#17 akacha

akacha
  • 21 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 21:29

udało się. trochę naokoło, bo lekarstwem okazał sie zakup macbooka i synchronizacja iphona z macbookiem :). wazne, ze działa!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych