Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Publikowanie strony stworzonej w iWeb na MobileMe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 20:54

Witam. Posiadam konto MobileMe. Założyłem sobie domenę przez stronę me.com (settings - Personal Domain). Mam pytanko. Jak opublikować moją stronę zrobioną w iWeb na mojej domenie, którą stworzyłem? Po kliknięciu na Publikuj strona nie chce się opublikować pod stworzonym adresem?

#2 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 21:46

Tak strzelam, opublikować na oryginalnym adresem, nie na domenie? Bo z tego co się orientuję, to na mobileme nie można robić domeny, tyko aliasy? Nie jest to moja działka, ale coś tak kojarzę. Pozdrawiam

#3 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 22:35

kliknąłem publikuj mając wybrane: publikowanie witryny na MobileMe. Na me.com w zakładce settings - Personal Domain utworzyłem nowy adres, który widnieje mi w opcjach - mojastrona.com. No i chciałbym aby po wpisaniu mojastrona.com wyświetlała się moja witryna. Jak tego dokonać?

#4 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 23:17

Spróbuj opublikować na oryginalny adres i zobacz co będzie.

Chyba wiem o co chodzi.

MobileMe Account Help: Setting up MobileMe to use a personal domain name

W mobile me możesz zarejestrować domenę, którą stworzyłeś wcześniej u kogoś innego. Do tego musisz przekierować domenę na mobile me zgodnie z artykułem.

Może zarejestrowałeś nieistniejącą domenę, myśląc że ją tworzysz w mobileme?

#5 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 01:53

nadal nie rozumiem. To może spytam się tak. Jak zrobić aby za pomocą adresu: www.laslt.com załadowało moją stronę (adres zmyśliłem)? Chcę normalny adres a nie: www.web.me.com/coś tam/nazwa użytkownika/itp.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych