Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Potrzebny program do animacji figur geometrycznych w 3d.

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 sokl

sokl
  • 209 posts
  • SkądSzklarska Poręba

Posted 10 December 2009 - 20:40

Witam
Szukam programu do robienia wizualizacji zadań z geometrii wykreślnej oraz rysunku technicznego. Chodzi mi coś w tym rodzaju:
Posted Image
Z tym, że potrzebuje jeszcze manipulować kamerą oraz animować rysowanie prostych - efekt ma być podobny jak na filmiku. Animacja w powyższym filmiku została wykonana przy pomocy programu SolidWorks, który byłby idealny ale nie stać mnie na niego.

-Mam około 1000 zł do wydania - szukam programu, którym byłbym w stanie wykonać animacje takie jak powyższe.
-Najlepiej na maca, ale nie koniecznie.
-Może blender da radę? Trochę mnie odpycha interfejs ale gdyby dał radę to zainwestowałbym czas w jego naukę.

Z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam

#2 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 10 December 2009 - 20:51

Nie wiem na ile program spełni Twoje oczekiwania i czy "promocja" jeszcze jest aktualna Bryce 5.5 za darmo! - W każdym razie ja skorzystałem z niej jeszcze na początku tego roku. Tu jeszcze jeden darmowy soft do 3D POV-Ray - The Persistence of Vision Raytracer

#3 sokl

sokl
  • 209 posts
  • SkądSzklarska Poręba

Posted 10 December 2009 - 21:18

Dziękuję za odpowiedź. Co do Bryce to poszukam i zobaczę jak to wygląda choć słyszałem, że jest to głównie program do "krajobrazów" - ale mogę się mylić. Zaraz biorę się za POV-ray bo pierwsza animacja podobno została właśnie wykonana w povray. Trochę zniechęca mnie brak interfejsu graficznego czyli modelowanie za pomocą komend.

#4 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 10 December 2009 - 21:23

Z bardziej ambitniejszych programów ale i niestety płatnych polecam Mac 3D Software for Modelling, Rendering and Animation - Cheetah3D, Built for Mac OS X

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users