Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Nano - zawiesza się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 furious

furious
  • 2 postów

Napisano 26 listopada 2006 - 17:45

otoz posiadam nowego iPoda nano4gb dzis gdy ladowalam go niechcacy spadl mi z biurka na polke, tak jakos pol metra przelecial..nie rozwalil sie ani nic;P potem normalnie odlaczylam go i zadnych problemow nie bylo...Jakis czas pozniej wybieram z listy piosenke i sie zawiesil :/ tzn. jest jej tytul i teraz odtwarzane na wyswietlaczu... podlaczylam go do iTunes ale wogole iT nie czyta,ze cokolwiek jest podlaczone wiec z resetowaniem jest problem..kurde nie wiem co z tym fantem zrobic.... acha dodam,ze byl kupiony w USA bodajze i o reklamacji mowy chyba nie ma;P poradzi mi ktos jak to naprawic ? :(

#2 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 listopada 2006 - 20:59

podlaczanie do itunes ma raczej malo wspolnego z resetem, to jest w przyklejonym temacie napisane o resecie nano

Zanim zaczniesz upewnij się, że Twój iPod jest w pełni naładowany następnie przełącz przełącznik "Hold" w pozycję "on" i "off".
Naciśnij i przytrzymaj "Menu" i "Select" aż pojawi się Apple logo, około 6 do 10 sekund. Możesz potrzebować powtórzyć ten krok.
Jeżeli masz trudności ze zresetowaniem iPoda, połóż go na płaskiej powierzchni. Upewnij się, że palec naciskający guzik "Select" nie dotyka żadnej innej części "click wheel". Upewnij się także że naciskasz guzik "Menu" na zewnętrznej części "click wheel", nie w pobliżu środka.
Jeśli te czynności nie zadziałają, spróbuj podłączyć iPoda do zasilacza lub do komputera. Upewnij się, że komputer jest włączony i nie jest uśpiony.

#3 iNicpon

iNicpon
  • 257 postów
  • SkądKRK

Napisano 28 listopada 2006 - 21:08

dlaczego o reklamacji mowy nie bedzie?? mysle ze uznaja.. oni sprawdzaja gwarancje z teog oc wiem po numerze seryjnym.. moga jedynie stwoerdzic ze uszkodzenie powstało z twojej winy... jesli sie przyznasz ze spadł oczywiscie :D

#4 SlimPaul

SlimPaul
  • 152 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2006 - 21:09

A widać na obudowie jakieś duże rysy czy wgniecienia? Słyszałem że jak będzie jakaś rysa to Apple nie przyjmuje na gwarancji sprzętu

#5 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 28 listopada 2006 - 21:16

Gdybyś kupił w Media Markt to by Ci wymienili na nowego

1. O poradę pytała kobieta a ty zwracasz sie do faceta..
2. W MediaMarkt nie robi się zakupów pow. 100 PLN :wink:
3. Mogła kupić, a nie kupiła w MM
4. W USA zdaje się nie ma MM?

Co do samego wątku, faktycznie, po prostu się zawiesił i chyba raczej bez większego związku z upadkiem...

#6 iNicpon

iNicpon
  • 257 postów
  • SkądKRK

Napisano 28 listopada 2006 - 21:19

gdyby babcia... no ale nie kupił wiec po co piszesz takie rzeczy?? zeby mu sie zal zrobiło ze do MM nie chodzi??

#7 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 listopada 2006 - 21:21

Gdybyś kupił w Media Markt to by Ci wymienili na nowego

Jeez, po co to piszesz? Oczekiwała konkretnej odpowiedzi, adekwatnej do sytuacji. Więc po co spamujesz? Sam do MM chodzisz? Podobno on nie jest dla idiotów...

@down
SlimPaul, zwracam Ci po raz któryś uwagę, na Twoje niestosowne i bezsensowne posty. I nie tylko ja to robię. Zlituj się, czase lepiej nic nie pisać, niż coś bezsensownego...

#8 roxa

roxa
  • 1 postów

Napisano 19 marca 2008 - 13:37

mi sie przed chwilą zawiesił nowy nano 8GB.. aż sie przeraziłam, bo ja swojego kupiłam w Londynie i nie wiem czy ewentualnie mogłabym coś reklamować w Polsce.. może ktoś coś wie?? w każdym razie trafiłam na to forum heh.. no i dzięki MIGRENA za instrukcje reseta ipoda, zadziałało :D

#9 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 19 marca 2008 - 17:50

Mój nano 3G 4GB zaraz po wgraniu softu 1.1 zaczą sie wieszać. Teraz jest z nim lepiej nie wiem od czego to zależy, w sumie czekam na kolejny soft może dopracują go znacznie bardziej.

#10 man_of_the_oak

man_of_the_oak
  • 216 postów
  • SkądKielce/Kraków

Napisano 20 marca 2008 - 09:38

Mój nano 3G 4GB zaraz po wgraniu softu 1.1 zaczą sie wieszać. Teraz jest z nim lepiej nie wiem od czego to zależy, w sumie czekam na kolejny soft może dopracują go znacznie bardziej.

Ja też mam soft 1.1 i wszystko jest w najlepszym porządku. Może w czasie transferu firmware'u został on uszkodzony...

#11 kamel05

kamel05
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2008 - 21:33

Witam, Chciałbym powrócić do tematu. Mój iPod nano 3G zaczął się wieszać zaraz po tym jak zamieniłem za pomocą iTunes jego soft z PC na Mac'owe. Za każdym razem jak podłączam go do komputera on włacza się i zastyga w bezruchu. Jedynem wyjsciem jest resetowanie go. Próbowałem go przywracać do ustawień fabrycznych, ale no cóż... Czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu nim się zdecyduję pertraktować z iSpotem? :-) Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam!

#12 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 19 października 2008 - 13:15

Z tego co wiem to raczej restart wystarczy ja po otrzymaniu swojego ipoda srebrnego nano 3G 4 GB od razu zmieniłem softa z 1.1.1 na 1.1.3 i też 2 razy mi zrobił takie nagłe stop przy muzyce ale już jest wszystko ok. Za 1 razem zrobiłem restart, za 2 razem wystarczyło że nacisnąłem play i znowu szedł aż do chwili obecnej ponieważ mam go włączonego i dalej pięknie chodzi, jedyny ból jaki odczuwam to to że nie można w nim tapety zmienić ale no cóż nie można mieć wszystkiego8-)

---- Dodano 19-10-2008 o godzinie 14:26 ----
W ogóle jeden restart powinien wystarczyć, a jeśli dalej się zawiesza to niestety serwis, lub czytałem że 1 porada dla użytkowników ipoda jest za darmo, mi też spadł raz z podobnej wysokości ale nic się nie stało. Jak co to przepraszam za double posting.

#13 kamel05

kamel05
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 października 2008 - 10:57

Dzięki za pomoc. Ostatecznie sprawdziłem dysk iPoda "narzędziem dyskowym" i problem ustąpił. Póki co... Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki.

#14 viceversa7

viceversa7
  • 1 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 08:31

Dzięki Migrena!!

podlaczanie do itunes ma raczej malo wspolnego z resetem, to jest w [URL="http://www.myapple.pl/showthread.php?t=19430"]przyklejonym temacie[/URL] napisane o resecie nano

Dzięki Wielkie Migrenko zadziałało i po zawieszce została tylko historia, browarek dla Ciebie, jeszcze raz dzięki :rolleyes:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych