Ja jestem wyluzowany - zwracam tylko uwagę innym, ze jeśli komuś coś nie pasuje to internet jest wielki!!!@Blade_
Wyluzuj troszkęJak już wcześniej sam gdzieś to podkreślałem - jest to prywatne forum i uważam, że 90% , a nawet 97% moderatorów MA to ludzie wykonujący świetną robotę a przestrzeganie regulaminu oraz zasad kultury powinno stanowić pewien "imperatyw kategoryczny" dla wszystkich.
Po co tworzyć coś nowego jeśli MA jest wystarczająco dobre, co jest waszą zasługą - "ojców założycieli" ale i rzeszy zarejestrowanych OD LAT Użytkowników. Dziś Wy - moderatorzy jesteście strażnikami pewnego wypracowanego od lat poziomu MA. Natomiast fajnie, że zostawiacie Nam Użytkownikom malutki margines na "trudne tematy", etc.
Znam przykład takiego forum co powstało ,,w opozycji,, do MyApple i gdzie miało nie być cenzury itd. - skończyło się na tym, ze za samo użycie nicka którego ktoś tam gdzieś indziej w sieci używa dostawało się bana

Cały problem który tu omawiamy w/g mnie, spowodowany jest tym ze 90% aktywnych użytkowników MyApple chce tylko korzystać z zasobów i wiedzy jakie forum powiada a sami niczego nie dają w zamian od siebie. Co więcej - żądają kolejnych udogodnień i myślą, ze jak pokrzyczą trochę tu czy tam to Administracja ugnie się pod ich naciskiem zrobi tak jak oni tego chcą (no i tu się mylą).
Te 10% użytkowników którzy służą innym swoją pomocą nie są cyborgami - mają rodziny, pracę i własne życie. To samo Moderacja - wprowadzenie nowych funkcji na MA wiąże się z większym nakładem pracy z ich strony a już teraz są oni ,,obłożeni,, ogromem pracy - kto będzie robić nową robotę???