Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3GS] Nie można wysłać MMS

• Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 09 December 2009 - 01:25

Witam.
iPhone 3GS jest juz moim trzecim telefonem Apple.Ale dziś już chyba swoimi humorami przechodzi sam siebie.Mam soft 3.1.2 i simlocka Orange i w tej sieci go używam bez jailbreak.Probowałem blackra1n ale denerwujące jest podpinanie telefonu po kazdym jego rozladowaniu do komputera.A wiec wyczyscilem telefon od zera i wgralem na nowo czysty firmware.Zsynchronizowałem wszystko.Internet działa ale oczywiście MMS-y nie.Ani nie moge ich wysylac ani odbierac.Zerowałem ustawienia sieciowe i nic.
Co zrobić aby MMS-y w tak zaawansowanym telefonie wreszcie działały jak należy?Powoli staje się to irytujace,bo mając telefon za ok 2tys PLN w których producent daje możliwość MMS one nie działają,a przecież nie mam jailbreak ani inncyh wynalazków.
Może ktoś jest w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam

majkool
Nazwa tematu poprawiona. Używaj czasem odnośnika dla wybranego modelu np. [XG].

#2 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 09 December 2009 - 10:05

A działa Ci sieć EDGE tzw możesz buszować po internetcie na sieci z Orange?

#3 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 09 December 2009 - 10:30

Tak internet działa bez problemu.

#4 Punisher

Punisher
  • 57 posts

Posted 09 December 2009 - 13:11

Spróbuj ściągnąć program do MMS, kiedyś słyszałem o takim czymś( jak jeszcze mój iPhone ,,żył'') i wiem że wtedy szło wysyłać MMS i odbierać. Poszukaj u wujka google albo gdzieś na forum.

#5 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 09 December 2009 - 13:27

program do MMS? z appstore?

#6 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 posts
  • SkądKraków

Posted 09 December 2009 - 13:35

Witam.
iPhone 3GS jest juz moim trzecim telefonem Apple.Ale dziś już chyba swoimi humorami przechodzi sam siebie.Mam soft 3.1.2 i simlocka Orange i w tej sieci go używam bez jailbreak.Probowałem blackra1n ale denerwujące jest podpinanie telefonu po kazdym jego rozladowaniu do komputera.A wiec wyczyscilem telefon od zera i wgralem na nowo czysty firmware.Zsynchronizowałem wszystko.Internet działa ale oczywiście MMS-y nie.Ani nie moge ich wysylac ani odbierac.Zerowałem ustawienia sieciowe i nic.
Co zrobić aby MMS-y w tak zaawansowanym telefonie wreszcie działały jak należy?Powoli staje się to irytujace,bo mając telefon za ok 2tys PLN w których producent daje możliwość MMS one nie działają,a przecież nie mam jailbreak ani inncyh wynalazków.
Może ktoś jest w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam

Na moim 3GS mmsy śmigają bez problemu--raczej widzę problem po stronie usera a nie sprzętu. No i jeszcze do tego Orange-- to porażka.

Przestanie ludzie obwiniać sprzęt jeśli czegoś nie rozumiecie.

#7 DudusCSE

DudusCSE
  • 2899 posts
  • Skądz Polski

Posted 09 December 2009 - 13:36

Co odpowiedź to jeszcze lepsza.

http://www.myapple.p...0717-post1.html

Po wpisaniu tych danych, mi śmigają.

#8 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 posts
  • SkądKraków

Posted 09 December 2009 - 13:40

Kup sobie nokie 5800XM za połowe ceny Iphona i bedziesz miał wszystko do tego wideorozmowy i działajace mms i sms klient poczty i wiele innych rzeczy - miałem iphona ,jak nie wierzysz poczytaj moje posty-nie kupie juz tego badziewia . Skandal 21 wiek w takim urządzniu nie dzialaja podstawowe rzeczy.

Rzeczywiście super porada, lepiej nie mogłeś się wysilić??? To ze sam sobie nie radzisz, to nie zwalaj winy na sprzęt o którym nie masz jak widać pojęcia.

#9 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 09 December 2009 - 13:48

Co odpowiedź to jeszcze lepsza.

http://www.myapple.p...0717-post1.html

Po wpisaniu tych danych, mi śmigają.

Juz odblokowalem sobie mozliwosc wpisanie APN,wypelnilem wedle Orange,rozmiar podalem 307200.
MMSy nadal nie chodza,nawet po restarcie,internet dziala.

#10 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 09 December 2009 - 15:07

Ja bym radził sprawdzic w Orange czy usługa jest włączona.

#11 dliwski

dliwski

• 15314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 December 2009 - 15:25

Problem na pewno nie leży w telefonie. Rozmawiaj z Orange. ;)

#12 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 09 December 2009 - 17:31

Jak wczesniej MMSy dzialaly. A jakby co jaka usluge mialbym włączyć w Orange?

#13 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 09 December 2009 - 17:52

MMSy

#14 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 09 December 2009 - 22:41

No ale jak wczesniej działały to jak moge miec nie włączone.Karta SIM jest ta sama.

#15 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 December 2009 - 06:15

to reklamuj telefon/usluge. a nie zadajesz glupie pytania !! Jak cos wczesniej dzialalo a nie dziala to nie wina telefonu skoro innym dziala. Dzwon do Orange !!

#16 sofer

sofer
  • 116 posts
  • SkądStąd

Posted 10 December 2009 - 07:15

Mi MMSy też nie chodziły (iP 3GS w sieci plus + jb) Wpisywałem wszystkie możliwe dane + resety ustawień sieciowych i nic! Pomógł restore ;)

#17 nuggie

nuggie
  • 250 posts

Posted 10 December 2009 - 07:46

No tak, ale Plus nie jest oficjalnie wspierany przez Apple i trzeba sobie samemu "profil" sieci dograc. A wtedy juz zero problemow.

#18 darcush

darcush
  • 6 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 08 February 2010 - 21:25

Mam ten sam problem. 3GS 32 Giga z Orange zdjęty sim lock i po JB. jak się włoży kartę Orange to jest opcja MMS a jak się włoży kartę Play to nie ma. Problem jest też taki,że jak się rozładuje to całkowicie wszystko znika. Sam nigdy nie robiłem JB i się na tym nie znam. Chciałem z Cydi zainstalować kilka aplikacji ale się zresetował i wszystko szl**ag trafiło. zastanawiam się po co Cydia skoro Iphone sie resetuje. Czy zrobili już jakieś ulepszenie softu by eliminował całkowite resetowanie po rozładowaniu?

#19 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 08 February 2010 - 22:12

A co ma robić po rozładowaniu? Działać dalej? Poza tym pisz z jakimś sensem bo nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi.

#20 darcush

darcush
  • 6 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 08 February 2010 - 23:27

Witam! Na wstępie powiem, że jestem świeży na tym forum. Problemów jest kilka , a przynajmniej jeden dotyczy Windowsa i Playa. Zacznę od początku. 1)Iphone 3Gs 32G 3.1.2(7D11) zakupiony w komisie jako nowy z sieci Orange podobno bez sim locka. Zrobiony w komisie Jailbreak, Cydia. Problem polega na tym,że ma on być używany w Play. Po włożeniu karty Play nie ma we wiadomościach w ogóle opcji mms. Po włożeniu natomiast karty Orange ta opcja się pojawia. Co zrobić? Nie można nic ściągnąć z Cydi co wymaga restartu, bo wszystko po prostu znika i nic nie działa 2)Telefon po wyładowaniu baterii całkowicie się resetuje i trzeba go zanosić do komisu GSM by na nowo instalowali wszystko. Jest na to inne rozwiązanie? 3) Problem z zainstalowaniem na Windowsie 7 i tunes dla wersji 64 bit. Nie miałem takich problemów na Viście i XP. Na w7 natomiast jak się zainstaluje itunes to trzeba go odinstalować bo się nie synchronizuje z Iphone. Może nie mogę znaleźć odpowiedniej wersji, a może dla W7 jeszcze nie ma? 4) Czy mając konto na I Tunes, appstore i mając 2 Iphone np. 3GS i 2G można te same utwory które zostały zakupione mieć na obu? Jeżeli tak to jak to zrobić? Może moje pytania wydają się dziwne, ale dotychczas używałem tego co Windows Mobile i zetkniecie się z tymi wszystkimi polepszaczami dla Jabłuszka są dla mnie zupełną nowością

#21 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 08 February 2010 - 23:48

Na punkt 1 i 2 odpowiedź jest prosta - sprzedano Ci lipę. Telefon ma sim-locka i jest on jedynie ominięty przez Blacksn0w. Co gorsza telefon ma nowy BootRom i na chwilę obecną po restarcie trzeba robić JB od nowa. Rozwiązania na to nie ma żadnego. Możesz jedynie robić JB samemu w domu z używciem blackra1n. Jak to zrobić poszukaj na forum

#22 darcush

darcush
  • 6 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 09 February 2010 - 00:23

Czy jak przywróci w się 3GS sim locka w Orange bez żadnych ominięć i będzie się używało karty w Orange to jak się Iphone wyładuje to aplikacje nie znikną?

#23 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 09 February 2010 - 00:42

Jeżeli będziesz używał telefonu bez JB, który teraz jest wymagany do ominięcia sim-locka to problem zniknie.

#24 darcush

darcush
  • 6 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 09 February 2010 - 01:00

Dzięki. Na pozostałe pytania też jesteś w stanie odpowiedzieć?Widzę że masz 2 Iphony i W7

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users