Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

program fakturowy z obsługą drukarek fiskalnych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 whitewolfik

whitewolfik
  • 30 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 20:12

Dzień dobry, Pojawiło się na tym forum już kilka podobnych wątków, jednak nigdzie nikt nie pisał o obsłudze drukarek fiskalnych. Czy w takim razie istnieje taki program na Mac OS, który posiadałby takie funkcje: - prowadzenie magazynu - wystawianie faktur VAT - wystawianie paragonów z użyciem drukarki fiskalnej (np posnet) - magazyn Jedynie co udało mi się znaleźć to JAVA Drukarka fiskalna - Bart Prokop. Wydaje mi się jednak, że procedura podłączenia i obsługi drukarki fiskalnej zaproponowana w tej metodzie nadaje się bardziej dla programisty, niż kasjera... Czy ktoś mógłby pomóc? :(

#2 lokocool

lokocool
  • 193 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 21:57

Poland --> wydaje mi sie ze to jest jedyny program godny uwagi, ktos go kiedys chwiali --> z tym ze wydaje mi sie ze na pytanie czy obsluguje drukarki fiskalne odpowiedza Ci oni sami :)

#3 whitewolfik

whitewolfik
  • 30 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 00:28

fakturowanie - znalazłem jeszcze coś takiego. Program ma wszystkie potrzebne funkcje i podobno jest w javie. Miał ktoś z tym styczność?

#4 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 grudnia 2009 - 10:04

z tego co ja wiem, to żeby obsługa byla drukarki, to musi być coś magazynowego:/ sam przez to kupilem kasę zamiast drukarki

#5 whitewolfik

whitewolfik
  • 30 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 10:44

o właśnie dzięki za podpowiedź. W moim przypadku musi być też magazyn ;]

To już piszę czego się dowiedziałem.
Program Books zaproponowany przez lokocol pochodzący z hansaworld jest niesamowity. Nie spodziewałem się nawet, że można tak kompleksowo zarządzać firmą, nawet z poziomu iphone'a. Ukłony dla tej firmy. Jednak niestety muszę zrezygnować z tego rozwiązania, gdyż cena na start a później wysoki roczny abonament jest dla mnie nie do przeskoczenia na starcie działalności.

Zdecydowałem się na propozycję Cafefirma. Program w javie, z obsłógą wszystkich wymaganych przeze mnie funkcjonalności. Daleko mu do hansaworld, jednak koszty są o wiele wiele niższe.

O ostatecznej decyzji i wnioskach napiszę jeszcze dla potomnych już po fiskalizacji i przetestowaniu w praktyce

Pozdrawiam

#6 whitewolfik

whitewolfik
  • 30 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 22:31

Dziś uruchomiłem program Cafe Firma na Mac OS. Przyznam, że nie było to łatwe (uprawnienia, firebird itp). Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że drukarka fiskalna nie daje się podłączyć pod Maka. Nie działa przez kabel USB. Przejściówka USB-RS232 też nie pomogła. Nie wiem, być może źle konfiguruję tą przejściówkę. W internecie jest trochę poradników, jednak żaden nie odnosi się bezpośrednio do podłączenia kasy... Już coraz częściej nachodzi mnie myśl, żeby się poddać i postawić na kasie standardowego pieceta... :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych