Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac pokazuje złą godzinę

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 artystaa

artystaa
  • 12 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 04 grudnia 2009 - 08:23

Nie zdołałem znaleźć drugiego takiego tematu, więc może to coś mało popularnego: mój macbook zmienia sobie godzinę (do przodu o 1h). Co ciekawe nawet gdy ustawiłem, żeby nie ustawiał czasu automatycznie i sam narzuciłem godzinę przy następnym włączeniu było to samo. Na moim macbooku mam też windowsa, na którym sprawa jest podobna. Za każdym razem albo muszę po prostu wejść w panel data i czas i nagle ogarnia sam i zmienia godzinę, albo muszę ją sam ustawić. Będę wdzięczny za jakieś rozwiązania.

#2 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 04 grudnia 2009 - 08:35

Sprawdź czy dobrze masz ustawioną strefę czasową.

#3 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 10:40

windows przestawia w jedną stronę a macos w drugą ... zgadłem? popraw strefy czasowe i daj automatyczną aktualizację

#4 artystaa

artystaa
  • 12 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 04 grudnia 2009 - 13:31

jej chyba rzeczywiście nie zauważyłem czegoś tak prostego... wydawało mi się, że mam dobrą strefę, a tu ... hehe.. dzięki:)

#5 Porter

Porter
  • 62 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 13:27

jej chyba rzeczywiście nie zauważyłem czegoś tak prostego... wydawało mi się, że mam dobrą strefę, a tu ...
hehe.. dzięki:)

Moze to przypadek, ale ja tez dzisiaj godzine za wczesnie zjawilem sie na spotkaniu... Tylko ja grzebalem w ustawieniach strefy czasowej w plikach konfiguracyjnych przy ustawianiu php.

#6 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 05 grudnia 2009 - 14:59

Czemu po połączeniu się z siecią nie aktualizuje sobie sam godziny? Muszę wejść w Data i czas i dopiero data i czas się uaktualniają. Automatyczne uaktualnianie jest zaznaczone. Niby bzdet, ale mnie denerwuje. Tygrys robił to sam, a Leoś nie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych