Witam,
Czt ktos wie jak ogladac iplayer bedac w Polsce ?

Czy ktoś ogląda BBC iplayer będąc w Polsce ? Jak to zrobić?
Rozpoczęty przez
NiePyta
, 03 gru 2009 21:46
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 grudnia 2009 - 21:46
Napisano 03 grudnia 2009 - 22:37
Oficjalnie z tego serwisu można korzystać tylko i jedynie będąc w UK.
Napisano 03 grudnia 2009 - 23:03
Dzieki za odpowiedz nic nie wnaszaca do tematu. Jakby bylo mozna ogladac u nas to bym nie pytal. Czy ktos ma sprawdzony sposob na obejscie tego. Wien ze nalezy wykorzystac UK proxy ale chodzi mi o doswiadczenie kogos kto " dokonal " tego:)
Napisano 03 grudnia 2009 - 23:11
nie mam pojecia co to bbc iplayer, jakkolwiek jesli otwierasz go w przegladarce internetowej:
1. znajdz bezplatne proxy z UK
2. poszukaj w swojej przegladarce ustawien polaczen, jakkolwiek sie tam nazywaja, gdziekolwiek sa
3. skopiuj adresy ze strony proxy do pasujacych pol w w/w oknie ustawien
jesli to jakis niezalezny program postap dokladnie tak samo, ale zamiast zmieniac ustawienia polaczenia w przegladarce internetowej zmien je w ogolnych ustawieniach polaczenia z internetem w sekcji proxy
pamietaj ze po zakonczeniu ogladania programu najlepiej wyzmazac wszelkie zmienay jakich dokonales, bo internet przez proxy bedzie chodzic duzo gorzej.
Napisano 27 stycznia 2010 - 10:22
Nie ma problemu z dostepem do BBC
Ja aby ogladac BBC, ITV, Channel4 i hulu (z Polski!!!!) korzystam z uslugi VPN. Dziala super , bez zadnych opoznien, itd.
Wchodzicie na : Usługa HideIP VPN
za ok. 17zl wykupjecie angielskie IP (28zl za USA i UK IP - lub jesli macie determinace i jestescie szybcy da sie dostac konto darmowe!!!!), tworzycie nowe polaczenie VPN w swoim komputerze (nie sciaga sie zadnego oprogramowania!!!!dzila na Macu, Windows, Linux... no problem) i juz.
Po polaczeniu wszystkim serwisomy wydaje sie, ze laczymy sie z terenu UK. Dzieki temu na stronie BBC ogladamy ich wszystkie programy w wresji LIVE - (wystarczy dwumegowe lacze) oraz mamy dostep do calej biblioteki iPlayer'a. Mozemy ogladac ITV on demmand i 4oD a dodatkowym plusem jest staly dostep do Spotify. Mamy wiec dostep do tysiecy utworow muzycznych, legalnie!!! (ja z IP z USA ogladam sobie jeszcze programy na hulu.com)
Po co mi kablowka??? Po co wydawac kase na plyty CD???
Korzystam i polecam!!!
Ps. Duzym plusem jest to , ze VPN dziala nie tylko z dowolna przegladarka ale caly nasz ruch jest przekierowywany na takie nowe IP. Wiec wszystkie programy lacza sie z siecia przez UK - ciezko nas dzieki temu znalezc :-)
Ja aby ogladac BBC, ITV, Channel4 i hulu (z Polski!!!!) korzystam z uslugi VPN. Dziala super , bez zadnych opoznien, itd.
Wchodzicie na : Usługa HideIP VPN
za ok. 17zl wykupjecie angielskie IP (28zl za USA i UK IP - lub jesli macie determinace i jestescie szybcy da sie dostac konto darmowe!!!!), tworzycie nowe polaczenie VPN w swoim komputerze (nie sciaga sie zadnego oprogramowania!!!!dzila na Macu, Windows, Linux... no problem) i juz.
Po polaczeniu wszystkim serwisomy wydaje sie, ze laczymy sie z terenu UK. Dzieki temu na stronie BBC ogladamy ich wszystkie programy w wresji LIVE - (wystarczy dwumegowe lacze) oraz mamy dostep do calej biblioteki iPlayer'a. Mozemy ogladac ITV on demmand i 4oD a dodatkowym plusem jest staly dostep do Spotify. Mamy wiec dostep do tysiecy utworow muzycznych, legalnie!!! (ja z IP z USA ogladam sobie jeszcze programy na hulu.com)
Po co mi kablowka??? Po co wydawac kase na plyty CD???
Korzystam i polecam!!!
Ps. Duzym plusem jest to , ze VPN dziala nie tylko z dowolna przegladarka ale caly nasz ruch jest przekierowywany na takie nowe IP. Wiec wszystkie programy lacza sie z siecia przez UK - ciezko nas dzieki temu znalezc :-)
Napisano 09 kwietnia 2011 - 18:14
Tutaj masz cały przepis: Oglądaj BBC iPlayer na iPadzie i Mac OS X za pomocą HideIP VPN [uaktualniono] | Makowe ABC
Linkuję tylko, przepisanie to za dużo roboty.
Linkuję tylko, przepisanie to za dużo roboty.
Napisano 09 kwietnia 2011 - 18:18
A ja przenoszę do odpowiedniego działu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych