Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki do iPoda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 fiIip

fiIip
  • 118 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 16:51

Witam, poszukuję słuchawek do mojego iPod'a Classic. Po pierwsze nie wiem nawet czy wolę słuchawki douszne czy otwarte, więc na razie jestem otwarty na wszystkie propozycje. Zależy mi aby słuchawki były możliwie najbardziej uniwersalne ponieważ słucham skrajnie różnej muzyki (elektroniczna, rock, electro, czasem jakieś reggae, a niekiedy i na poważną mnie nachodzi ochota). Sama cena nie jest jakimś dużym ograniczeniem ponieważ na obecną chwilę jestem w stanie przeznaczyć na słuchawki do ok. 1200zł. Przez chwilę zainteresowały mnie słuchawki Beats by Dre Studio, ale jednak coś mi mówi, że ich popularność wynika jedynie z marketingu, a nie z jakości dźwięku. Sporadycznie będę*używał słuchawek też do oglądania filmów na MacBook'u. Byłbym bardzo wdzięczy za pomoc ze strony użytkowników bardziej obeznanych w dziedzinie audio niż ja:) . Pozdrawiam, Filip

#2 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 grudnia 2009 - 19:34

Nie wiem czy wykorzystasz słuchawki z 1200zł słuchając zwykłe MP3 ;D Najlepiej poszukaj informacji na specjalnych forach temu poświęconych, przejdź się z iPodem po dużych sklepach z RTV i mniejszych takich jak mp3store ;)

#3 fiIip

fiIip
  • 118 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 20:22

Jestem w pełni świadomy, że w zdecydowanej większości przypadków 1200zł na słuchawki do mp3 to przesada. Tą granicą cenową chciałem jedynie zasugerować, że cena słuchawek nie powinna raczej wpływać na mój wybór. Co do research'u na forach audio to oczywiście go rozpocząłem, ale ztwierdziłem, że zawsze warto spróbować tutaj... I byłbym bardzo wdzięczny gdyby jakiś właściciel słuchawek serii Beats by Dre wypowiedział*się czy są one czegokolwiek warte.

#4 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 grudnia 2009 - 21:49

W "Beats by Dre" bym się nie pchał - chyba, że słuchasz czarnej muzy, techno i innych syfów :-) W tej cenie to celował bym w Westony, wyższe modele Ultimate ears. Gdzieś na mp3store.pl była taka tabelka z konkretnymi modelami w poszczególnych przedziałach cenowych ...

#5 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 23:48

Sennheiser

CX 500 sluchawki typu douszne bardzo dobra jakosc reprodukowanego dzwieku

lub

PX 210 BT zamkniete sluchawki dzwiek jak wyzej

---- Dodano 04-12-2009 o godzinie 01:52 ----
ps. sory za blad

PMX 200

poniewz 210 sa na BlueT...

#6 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 grudnia 2009 - 23:53

Jak masz kasę to poszukaj tańszych: Sennheiser HD 650 Albo jak wolisz dokanałówki to Sennheiser ie8 (albo tańsze ie7) :D

#7 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 00:01

Uzywam HD 25 i jakby kosztowaly nawet 2tys zlote to zaplacilbym za nie tyle a jesli chodzi o profesionale sluchawki to zobacz sobie firme Audio-technica :)

Sennheiser jest ok mnie nie ruszaja ceny sluchawek bo wiem za co moge ile zaplacici i czy jest tego warte. Nie mozna sie sugerowac cena produktu bo moge Ci znajsc tansze od HD 650 i lepiej grajace sluchawki :)

A jakbys wiedzial to seia ie8 jak i seria ie 7 sa to sluchawki in air czyli sluchawki dla wokalistow, ktorzy wystepuja na scenie

---- Dodano 04-12-2009 o godzinie 02:04 ----
Zapraszam do studiowania:

Audio-Technica - Products - Headphones

prosze:

Słuchawki przewodowe Audio-Technica ATH-W5000 :: Sklep.RMS.pl

dzwiek przebija sennka stety albo niestety jak kto woli

---- Dodano 04-12-2009 o godzinie 02:06 ----
PS. a najwyzsze sennki kosztuja:

Słuchawki audiofilskie Sennheiser HD 650 (HD650) :: Sklep.RMS.pl

takze porownaj sobie jakie komponenty

Zresta A-T sa bardziej dla Audiofili niz dla przecietnego zjadacza chleba ktory nie odrozni jakosci dzwieku a tybardziej nie sa to sluchawki do iPoda zamist mp3 musialbys sluchac minimum wav albo aiff a najlepiej z czarnego swiecacego krazka vinylowego zeby usluszec mozliwosci tego sprzetu

#8 fiIip

fiIip
  • 118 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2009 - 00:13

Uzywam HD 25 i jakby kosztowaly nawet 2tys zlote to zaplacilbym za nie tyle a jesli chodzi o profesionale sluchawki to zobacz sobie firme Audio-technica :)

Sennheiser jest ok mnie nie ruszaja ceny sluchawek bo wiem za co moge ile zaplacici i czy jest tego warte. Nie mozna sie sugerowac cena produktu bo moge Ci znajsc tansze od HD 650 i lepiej grajace sluchawki :)

A jakbys wiedzial to seia ie8 jak i seria ie 7 sa to sluchawki in air czyli sluchawki dla wokalistow, ktorzy wystepuja na scenie

---- Dodano 04-12-2009 o godzinie 02:04 ----
Zapraszam do studiowania:

Audio-Technica - Products - Headphones

prosze:

Słuchawki przewodowe Audio-Technica ATH-W5000 :: Sklep.RMS.pl

dzwiek przebija sennka stety albo niestety jak kto woli

---- Dodano 04-12-2009 o godzinie 02:06 ----
PS. a najwyzsze sennki kosztuja:

Słuchawki audiofilskie Sennheiser HD 650 (HD650) :: Sklep.RMS.pl

takze porownaj sobie jakie komponenty

Zresta A-T sa bardziej dla Audiofili niz dla przecietnego zjadacza chleba ktory nie odrozni jakosci dzwieku a tybardziej nie sa to sluchawki do iPoda zamist mp3 musialbys sluchac minimum wav albo aiff a najlepiej z czarnego swiecacego krazka vinylowego zeby usluszec mozliwosci tego sprzetu

Na pewno nie szukam słuchawek dla audiofila, bo nim z pewnością nie jestem. Doceniam jednak dobrą jakość dźwięku (na tyle dobrą na jaką pozwalają mp3 320kbps). Słuchawek chce używać głównie w drodze, więc słuchawki "audiofilskie" przystosowane do współpracy ze sprzętem w domu tym bardziej odpada.

Byłbym też wdzięczny za jakąś sugestię w jakim przedziale cenowym powiniem wybierać słuchawki do takich zastosowań, aby było to jakkolwiek opłacalne.

#9 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 00:24

Dobre sluchawki do 300stow kupisz podalem Ci 2 modele od sennnka Naprawde dobre modele Sam napisz ile chcialbys wydac i sprecyzuj czy maja byc zamkniete czy do uszne

#10 fiIip

fiIip
  • 118 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2009 - 00:56

Wydać mogę i 1000zł, ale nie sądzę, że wykorzystam potencjał takich słuchawek przy mp3 320kbps. Myślę, że szukam zamkniętych, bardziej nadadzą się do sporadycznego użytku z MacBook'iem i może będą wytrzymalsze od moich dotychczasowych dousznych.

#11 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 01:49

rozumiem ze zalezy Ci na jakosci dzwieku zeby byla dobra, design jak i cena w miare normalna?

---- Dodano 04-12-2009 o godzinie 03:54 ----
To wez AKG ten model znajomy je ma i lata z nimi po dworze i graja bardzo czysto dolu jest sporo srdka jak i gora jest ok

Słuchawki AKG K 450 Navy - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl

Cena jest przystepna lepszych do mp3 nie potrzebujesz tesz zalezy skad te mp3 czy ze sklepu czy stron ;p

#12 Gryniu

Gryniu
  • 207 postów
  • SkądChojnice / Gdańsk

Napisano 04 grudnia 2009 - 01:56

Ja np zastanawiam się nad słuchawkami Nokii - model BH-905. Kosztują ok 800zł. Poszukaj jakiegoś sklepu w Wawie gdzie mają te słuchaweczki i przetestuj. Ja przynajmniej tak zrobiłem i teraz tylko zbieram kasę żeby je zakupić. Bardzo dobre wykonanie , jak i dźwięk. Niczego im nie mogę zarzucić , chociaż odsłuchiwałem ich tylko niecałe 10min ( każdy typ muzyki - jazz po rock , czy techno i czarnej muzy ). Widzę , że także używasz iPhone. Myślę , że ciekawą kombinacja było by podłączenie ich do Classic'a i sparowanie z iP.

#13 fiIip

fiIip
  • 118 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2009 - 02:14

rozumiem ze zalezy Ci na jakosci dzwieku zeby byla dobra, design jak i cena w miare normalna?

Priorytetem jest dla mnie jakość*dźwięku, ale też zwracam uwagę na design. Cenę stawiam na ostatnim miejscu, jednak nie chcę wyrzucić pieniędzy na słuchawki których nie będę w stanie wykorzystać.

---- Dodano 04-12-2009 o godzinie 03:54 ----
To wez AKG ten model znajomy je ma i lata z nimi po dworze i graja bardzo czysto dolu jest sporo srdka jak i gora jest ok

Muszę przyznać, że bardzo estetycznie wyglądają i cena też bardzo rozsądna, więc będę*musiał znaleźć jakiś sklep w Warszawie, gdzie mógłbym ich posłuchać.

Słuchawki AKG K 450 Navy - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl

Muszę przyznać, że bardzo estetycznie wyglądają i cena też bardzo rozsądna, więc będę musiał znaleźć jakiś sklep w Warszawie, gdzie mógłbym ich posłuchać.

Cena jest przystepna lepszych do mp3 nie potrzebujesz tesz zalezy skad te mp3 czy ze sklepu czy stron ;p

Jak tak teraz spojrzałem to, wiekszość mojej kolekcji to ripy moich płyt w .ACC i .mp3 kupione na stronie beatport.com, choć znajdzie się*też*trochę muzyki w gorszej jakości...

#14 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 02:19

lub SENNHEISER PXC 150 do 300 kupisz bo wyzsze modelej PXC czyli 250,300,310 sa od 450 do 800zloty gdyz maja wbudowany system wygluszajacy dzwieki z otoczenie ktory nie wiem czy bylo by ci to potrzebne To jest seria tzw Travel Jest jeszcze podoba seria ktora tez Ci moe polecic PX model PX 200-II jakies 160zeta take wybor nalezy do Ciebie sluchawki pelne lepiej tlumia dzwieki niz male pchelki i daja lepszy dzwiek gdyz membrana jest wieksza Jest jeszcze firma Bose ale jakos za duzo dolu maja sluchawki dla mnie przeklamuja dzwiek i jest on jakby podbijany seria sluchawek in air

#15 fiIip

fiIip
  • 118 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2009 - 02:26

lub

SENNHEISER PXC 150 do 300 kupisz

bo wyzsze modelej PXC czyli 250,300,310 sa od 450 do 800zloty gdyz maja wbudowany system wygluszajacy dzwieki z otoczenie ktory nie wiem czy bylo by ci to potrzebne

To jest seria tzw Travel

Jest jeszcze podoba seria ktora tez Ci moe polecic

PX

model
PX 200-II

jakies 160zeta

take wybor nalezy do Ciebie sluchawki pelne lepiej tlumia dzwieki niz male pchelki i daja lepszy dzwiek gdyz membrana jest wieksza

Jest jeszcze firma Bose ale jakos za duzo dolu maja sluchawki dla mnie przeklamuja dzwiek i jest on jakby podbijany seria sluchawek in air

Postaram się przyjrzeć wszystkim poleconym modelom. Zdecyduję się*chyba na pełne słuchawki bo mają dla mnie same plusy, a ich wielkość mi nie przeszkadza. Pozostaje mi tylko bardzo podziękować za pomoc.:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych