Witam,
Mam drukarkę HP DJ 5740. Nie pozwala ona drukować dwustronnie "sama z siebie", ale wiem, że na inncyh systemach operacyjnych (czyt. Windows i Linux) uzyskuje się "druk dwustronny" poprzez zaznaczenie stosownej opcji w systemowym okienku zatwierdzającym drukowanie i wydruk postępujący w dwóch przebiegach - najpierw drukuje się strony nieparzyste, następnie pojawia sie komunikat aby przełożyć kartki i drukowane są odpowiednio strony parzyste. Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie może czy da się (A jeśli tak, to w jaki sposób?) uzyskać podobną funkcjonalność pod OS X?

Drukowanie dwustronne pod OS X?
Rozpoczęty przez
Softfailur
, 24 lis 2006 18:44
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 listopada 2006 - 18:44
Napisano 24 listopada 2006 - 20:18
W sterownikach drukarek z drukiem dwustronnym (duplex) jest również opcja druku dwustronnego (np. HP, OKI). Trzeba tylko zainstalować właściwy sterownik i włączyć opcję dupleksu, a potem przy wydruku druk dwustronny. Trzeba poszukać w tych opcjach dostępnych po rozwinięciu listy "Podawanie papieru" (Paper feed) na screenie Gregory'ego :-)
- rafalek lubi to
Napisano 24 listopada 2006 - 20:54
Dziękuję!
Teraz życie będzie zdecydowanie łatwiejsze! Niby było cały czas pod ręką, ale pewnie bez Waszej podpowiedzi szybko bym tam nie trafił...
Napisano 25 listopada 2006 - 13:00
Dokladnie. Ja tez mam przystawke do druku dwustronnego do drukarki HP, system sam z siebie nie ma takiej opcji, masz ja dopiero w sterownikach HP ("print both sides").
Napisano 10 stycznia 2007 - 02:38
tak to sie zgadza ale pod windowsem mam opcie druk dwustronny i on sam wciaga ponownie kartke i drukuje ja ponownie na nastepnej stronie. Niestety nie moge znalesc takiej opcji pod OSX. Drukuje z Acrobata Readera drukarka Canon PIXMA ip4200. Czy ma z was jakies rozwiazanie? z gory dziekuje.
EDIT:
---------
Poglowkowalem pare kartek stracilem i wkoncu doszedlem do tej funcji musicie mi wybaczyc dopiero nowy jestem w macu
przepraszam z zamieszanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych