Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

kamera HD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#26 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 15:21

Kokos - ze względu na cenę, jeszcze nie, co jak wiemy nie uprawnia do twierdzenia o różnicy w jakości zapisu;)

#27 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 17:41

Ok ok

jesli dla was HD to skompresowana jakosc to zycze powoedzenia w utwierdzaniu innych w tych bzdurach

Odsylam do innego forum:

Full HD. Co to jest ? - HDTV Centrum Polska

A magnetofony DAT nadal sie uzywa w studiach poniewaz karty przy 50 sciezkach zapychaja trak wszsytkie rdzenie procka ze nie sa w stanie tego obrabiac dalej wiec zciezki zgrywa sie na DAT ale to juz nie w tym temacie

#28 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 17:51

@sancruz3 - nie ma się co napinać. Kolega prosił o rekomendacje dotyczące kamery w pewnym budżecie. Dostał parę cennych wskazówek i miejmy nadzieję, że pomoże to w zakupach. Nasze dzielenie włosa na czworo nie jest potrzebne nikomu do szczęścia. (Prowadząc szereg studiów postprodukcyjnych mogę jedynie zauważyć, że od roku nie dostaliśmy żadnych kaset DAT z materiałami, czy to z planu czy z londyńskich studiów post.)

#29 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 06 grudnia 2009 - 18:13

Tak samo tasmy MiniDV. Najdrozsze kamery nadal uzywaja tasm i beda uzywac tak samo jak w studiach nagraniowych uzywa sie magnetofonow DAT do dziaj...

RED nie używa taśm tylko zapisuje na kartach CF lub twardym dysku, ale Arri czy Panavision oprócz modeli "cyfrowych" produkują nadal znakomite kamery, które są na taśmę... światłoczułą ;)

#30 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 11:01

apropo tego co napisal d.biedrzycki
dziwne
ja mam Sony HDR-SR10E i sobie chwale , dziala swietnie z FCE ,Imovie ( oczywiscie lacznie ze zrzutem materialu z kamery do FCE ).Jakosc obrazu i dzwieku tez jest OK. za taka kase czego chciec wiecej.Mozna tez dokupic rozne obiektywy, filtry, itd, itp

HDR-SR10E (HDRSR10E) : Overview : Camcorders : Sony

Pozdrawiam
Szymon

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych