Przymierzamy się do zakupu kamerki Full HD, a że doświadczenia czy wiedzy w tej dziedzinie sprzętów brak (dotychczas tylko Pal DV

Chciałbym kupić kamerkę, która:
1. Będzie świetnie współpracować z iMovie 09 i Final Cut Pro jak i Express (czyli podpinam kamerę przez USB, albo wkładam kartę pamięci do MacBooka Pro i nie muszę nic konwertować tylko importuję bezpośrednio przez program)
2. Dobra optyka - to dla mnie ważne. Chodzi o to, żeby jak najlepiej łapała kolory, żeby wszystko było żywe, ładnie wyglądało, a po korekcji barwnej w Color czy Final Cut nie było krzaczków czy dymków

3. Ostrość - łapanie ostrości też powinna być na dobrym poziomie, manualna regulacja też mile widziana, ale niekoniecznie.
4. Cena - do 3000-3500 tyś zł.
Najbardziej kieruję się w stronę Sony lub Canon'a, bo z tego co wiem, to właśnie one mają najlepsze obiektywy, dobrze łapią ostrość i kolory, no, ale tak jak już wspomniałem - nie mam doświadczenia, tak tylko słyszałem, co nie oznacza, że to prawda

Myślałem o np. czymś takim:
Canon - Full HD Legria HF20 (830701006) - Aukcje internetowe Allegro
Proszę was bardzo o pomoc ! Najlepiej linki do allegro i wytłumaczenie dlaczego akurat ta kamerka, a nie inna