Witam
Mam problem i pilnie potrzebuję pomocy. Używam drukarki Lexmark x4875, do dzisiaj wszystko z drukowaniem było ok. Drukuję przez WiFi. Przed godziną próbowałem wydrukować fak. i zonk. Informacja jaką odczytałem w komunikacie drukarki "Color table is missing. You must uninstall and reinstall the printer software. " Oczywiście odinstalowałem drukarkę kilka razy i zainstalowałem ponownie. Za pomocą AppCleaner znalazłem pliki i się ich pozbyłem. Później podczas kolejnych instalacji wyskakiwał błąd i jak do tej pory załamuję ręce. Dodam że wszystkie sterowniki ściągam ze strony USA, bo na Naszej oczywiście nic nie ma. Dzisiaj też włączyło mi się jakieś uaktualnienie po którym pojawił się komunikat o błędzie pliku drukarki.
Proszę o pomoc korzystam z programu maktura a na jutro muszę wydrukować fak.
Oczywiście przejrzałem forum w poszukiwaniu odp. na w/w pytanie ale podobnego problemu nie znalazłem.

Problem ze sterownikami drukarki Lexmark x4875 - Potrzebna Pilna Pomoc
Rozpoczęty przez
todziro
, 01 gru 2009 20:57
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 grudnia 2009 - 20:57
Napisano 02 grudnia 2009 - 17:33
Dokładnie mam to samo - lexmark x5450 - po zainstalowaniu sterownika drukarka przestała działać - teraz nie działa już na żadnym sprzęcie (na win też)... ten sam komunikat... Po prostu padło... Instalowałem wielokrotnie czyszcząc za każdym razem, niestety - wciąż to samo...
Napisano 03 grudnia 2009 - 16:02
no właśnie...dzwoniłem na infolinie Lexmark, mają ogólny problem z nowym sterownikiem i po ostatniej aktualizacji systemu coś się popsuło. Trzeba usunąć wszystkie pozostałości po starym, w moim wypadku był to niestety format i nowy system. Następnie nowy sterownik ze strony lexmark.com. Teraz jest ok drukuje po sieci i nie ma już problemu. Czyszczenie sytemu i usuwanie plików ręcznie w moim wypadku nie pomogło.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych