Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

skrót do pliku na "pulpicie"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 robertgrzelewski

robertgrzelewski
  • 266 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 grudnia 2009 - 17:09

Panowie mam pytanko. Często uzywam jednego arkusza excela i wkurza mnie ciągłe odpalanie aplikacji i szukanie danego dokumentu. Jest jakas mozliwosc zeby dany plik wrzucic na springboard i odpalac go normalnie przez nacisniecie? Cos takiego jak np dodanie skrotu do strony internetowej z safari. Mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylem o co mi chodzi. Pozdrowionka

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 01 grudnia 2009 - 23:55

Jako takiej opcji to chyba nie ma...

Ale jak masz JB to możesz zainstalować sobie Backgrounder'a + Multifl0w bądź Kirikae, i po prostu powracać do zminimalizowanej aplikacji/procesu, jest to dość szybki sposób...

A widzisz nie napisałeś nic o Respring'u...

Wydaje mi się, że taka ikonka jest dość skomplikowana, ponieważ musiała by uruchamiać dokument otwierany za pomocą przypisanej aplikacji...

Zapewne da się takie coś zrobić, ale to trzeba posiedzieć nad plikami .plist, od danego skrótu...

Myślę, że może dałbym radę takie coś wykombinować, ale nie w ten czas...

Napisz do Davvido żeby się wypowiedział tutaj.

#3 GibGibbon

GibGibbon
  • 281 postów
  • SkądLodz

Napisano 02 grudnia 2009 - 00:09

Multifl0w to slabe rozwiazanie bo zzera ram i po respringu program "zniknie". W kirikae mozna dodawac ulubione ale chyba tylko do programu.

#4 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 04 grudnia 2009 - 12:20

Jak na razie nie mozna zapisywac plików na "pulpicie". Pozostaje Kirikae - jezeli potrzebujesz skakać pomiędzy aplikacjami.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych