Przed wczoraj bodaj, nie mogłem odpalić MacaPro. Szary ekran i nic. Dyski zaszumiały i zatrzymywały się. Odczekałem, otworzyłem obudowę, sprawdziłem jak trzyma się karta grafiki - zdaje się, że nogą zawadziłem o kabelek monitora, co spowodowało wysunięcie się karty ze slota. Po sprawdzeniu, odpaliłem Maczka - ruszył juź bez bólu. Ale postanowiłem sprawdzić Apple Hardware Testem, czy wszystko ok. I tu zaczęły się schody. Włożyłem płytkę, zrobiłem restart przytrzymując "D" wciśnięte, Maczek wszedł w Apple Hardware test, ten się uruchomił, "krecha" postępu doszła do końca i komputer zawiesił się - nie pokazując mi raportu. Inaczej niź twardym resetem nie dało go się ruszyć. I tak cały czas. I nie mogę sprawdzić, czy coś hardwerowo nie nawala...Macie jakiś pomysł?

> Apple Hardware Test - nie rusza...
Rozpoczęty przez
arteck
, 24 lis 2006 01:08
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 listopada 2006 - 01:08
Napisano 24 listopada 2006 - 03:27
A nie nalezy tak przy starcie przytrzymac czasem "C"
Napisano 24 listopada 2006 - 10:31
W MacPro aby wejść do Apple Hardware Test przytrzymujemy "D".
Aby wystartować system z płytki wciskamy "C"....
Napisano 24 listopada 2006 - 11:24
Przy PPC przytrzymujemy 'alt', przy intelu wlasnie 'D'.
Napisano 29 stycznia 2009 - 02:33
a kto mi powie jak odpalic AHT na MB?? bo kiedys mi to dzialalo z 2x tego uzywalem, teraz jak potrzebuje to nie dziala , wkladam plytke odpalam maczka i trzymam D i oczywiscie Dup... odpala mi ale system
Napisano 29 stycznia 2009 - 15:21
Musisz mieć płytę z którą był dostarczony twój komputer. Upewnij się, że na płycie jest informacja, że zawiera AHT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych