Szumiący głośnik w iPodzie Nano 5G
Rozpoczęty przez
andrej93
, 30 lis 2009 22:29
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 listopada 2009 - 22:29
Witajcie,
niedawno zauważyłem, że głośniczek w moim pięknym iPodzie Nano 5G szumi, nawet gdy "klikanie" jest wyłączone, słuchawki oczywiście odpięte, i nic nie jest odtwarzane. Oczywiście, kiedy iPod jest w stanie uśpienia szum znika.
Rozumiem, że to zjawisko w głośnikach jest powszechne, ponieważ napięcie ciągle jest dostarczane, ale wcześniej naprawdę nie zaobserwowałem tego w iPodzie, i nie wiem, czy albo coś jest nie tak, albo po prostu nie zwracałem na to uwagi.
Możliwe jest, że nie zwracałem, bo szum był mniejszy? Co mogłoby w takim razie na to wpłynąć i czy warto z tym odwiedzić serwis?
Również proszę o wypowiedź tych, co mają iPody Nano 5G, żeby mogli sprawdzić i porównać.
Pozdrawiam,
andrej93
PS. Takie pytanie nieco poza tematem. Co to jest i jak działa "iTunes U"? Mam to w menu iPoda i jestem ciekaw jak to działa, i czy działa w Polsce
Napisano 01 grudnia 2009 - 14:31
itunes u to treści edukacyjne które możesz za darmo pobrać z itunest store, one po pobraniu pojawiają się w tej zakladce
Napisano 01 grudnia 2009 - 16:01
@pkobierecki
Dzięki za odpowiedź.
Wróćmy do tematu z głośnikiem. Zauważyłem, że jak odpalam jakąś grę na iPodzie (ze stanu takiego, jak opisałem), i daje SFX na 0 to szumy znikają. Nie ma ich także jak wyłączę grę. Natomiast po jakimś czasie użytkowania BĄDŹ po restarcie iPoda szumy wracają.
Żadne restore nie pomaga.
Dzięki za odpowiedź.
Wróćmy do tematu z głośnikiem. Zauważyłem, że jak odpalam jakąś grę na iPodzie (ze stanu takiego, jak opisałem), i daje SFX na 0 to szumy znikają. Nie ma ich także jak wyłączę grę. Natomiast po jakimś czasie użytkowania BĄDŹ po restarcie iPoda szumy wracają.
Żadne restore nie pomaga.
Napisano 03 grudnia 2009 - 00:12
Czy jest tu ktoś na tym forum, kto posiada iPoda Nano 5G dla porównania? ._.
Napisano 06 grudnia 2009 - 21:16
W moim Nano 5 też szumi. Słyszę to tylko gdy przyłożę ucho do miejsca, w którym znajduje się głośniczek.
Napisano 06 grudnia 2009 - 22:29
Ah, rozumiem, dzięki bardzo. W sumie to jest trochę denerwujące, przejdę się do serwisu jak mi czasu przybędzie po szkole
.
Jak na razie, temat można zamknąć, dziękuję za odpowiedzi.
Napisano 07 grudnia 2009 - 09:13
Zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty