Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Szumiący głośnik w iPodzie Nano 5G

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 andrej93

andrej93
  • 45 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 22:29

Witajcie, niedawno zauważyłem, że głośniczek w moim pięknym iPodzie Nano 5G szumi, nawet gdy "klikanie" jest wyłączone, słuchawki oczywiście odpięte, i nic nie jest odtwarzane. Oczywiście, kiedy iPod jest w stanie uśpienia szum znika. Rozumiem, że to zjawisko w głośnikach jest powszechne, ponieważ napięcie ciągle jest dostarczane, ale wcześniej naprawdę nie zaobserwowałem tego w iPodzie, i nie wiem, czy albo coś jest nie tak, albo po prostu nie zwracałem na to uwagi. Możliwe jest, że nie zwracałem, bo szum był mniejszy? Co mogłoby w takim razie na to wpłynąć i czy warto z tym odwiedzić serwis? Również proszę o wypowiedź tych, co mają iPody Nano 5G, żeby mogli sprawdzić i porównać. Pozdrawiam, andrej93 PS. Takie pytanie nieco poza tematem. Co to jest i jak działa "iTunes U"? Mam to w menu iPoda i jestem ciekaw jak to działa, i czy działa w Polsce :)

#2 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 14:31

itunes u to treści edukacyjne które możesz za darmo pobrać z itunest store, one po pobraniu pojawiają się w tej zakladce

#3 andrej93

andrej93
  • 45 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 16:01

@pkobierecki
Dzięki za odpowiedź.

Wróćmy do tematu z głośnikiem. Zauważyłem, że jak odpalam jakąś grę na iPodzie (ze stanu takiego, jak opisałem), i daje SFX na 0 to szumy znikają. Nie ma ich także jak wyłączę grę. Natomiast po jakimś czasie użytkowania BĄDŹ po restarcie iPoda szumy wracają.

Żadne restore nie pomaga.

#4 andrej93

andrej93
  • 45 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 00:12

Czy jest tu ktoś na tym forum, kto posiada iPoda Nano 5G dla porównania? ._.

#5 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 06 grudnia 2009 - 21:16

W moim Nano 5 też szumi. Słyszę to tylko gdy przyłożę ucho do miejsca, w którym znajduje się głośniczek.

#6 andrej93

andrej93
  • 45 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 22:29

Ah, rozumiem, dzięki bardzo. W sumie to jest trochę denerwujące, przejdę się do serwisu jak mi czasu przybędzie po szkole :). Jak na razie, temat można zamknąć, dziękuję za odpowiedzi.

#7 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 07 grudnia 2009 - 09:13

Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych