Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Folia lustrzana a zbita szybka..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Goddy

Goddy
  • 11 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 17:10

Miałem nadzieję, że tego uniknę.. ale jednak los jest złośliwy.
Teraz mój telefon wygląda w ten sposób:

[URL=http://img17.imageshack.us/i/img2340n.jpg/]Dołączona grafika[/URL]
Jak myślicie, uda mi się przykleić taką folię na wyświetlacz, aby ona się później nie odklejała?
W sumie pomijając względy estetycznie, zależy mi na tym, ze pajęczynka nie poszła dalej.

A tak btw. wie ktoś może jak wygląda funkcjonalność takiej folii?
Bo z tego co oglądałem no youtube, to mimo włączonego wyświetlacza, zawsze zostaje to spore odbicie, jestem ciekaw jak to wygląda w rzeczywistości, czy tylko film to przekłamuje..

#2 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 listopada 2009 - 18:19

Siemka, ja używałem takiej foli "lustra" i powiem szczerze że pewnie zasłoni pęknięcie ale jednak traci się na jakości... jak by to nazwać gorzej przez nią widać, ja po miesiącu odkleiłem, da się przyzwyczaić ale strasznie się rysuje, jeśli nie zależy Ci na zakryciu pęknięcia, to przylep jakiś inną nie koniecznie "lustro" folię. Dobrze że pękło Ci na rogu a nie na środku ekranu jak u mojego znajomego, mimo to używa iPhone już rok z takim pęknięciem i wszystko jest oki, nie przyklejał żadnej fili. Pozdro!

#3 wendiego

wendiego
  • 46 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 22:04

Byłem w identycznej sytuacji. Polecam jednak wymienić szybkę - na allegro to koszt 150 PLN, a używając tak telefonu możesz sobie niechcący pociąć palec.

#4 Goddy

Goddy
  • 11 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 23:10

Zgoda, zrobiłbym tak chętnie, jednak iphone 2g nie pozwala na tak łatwą wymianę szybki:/ Widziałem na YT jakiegoś zapaleńca wyskrobującego starą szybkę nożem, jednak ja nie jestem tak manualny. Dzięki Panicz za zniechęcenie mnie do tej folii, bo czuję ze wyrzuciłbym 30 zł w błoto.. Jestem przeciwnikiem wszelkich folii na iphona (po co foliować szkło?? - w kieszeni się nie rysuje) W sumie chyba tylko zakleję wąskim kawałkiem taśmy, żeby się dalej nie kruszyło i przeżyję jakoś.. Szkoda że nie wygląda tak efektownie jak kiedyś:)

#5 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 01 grudnia 2009 - 14:17

Wiesz możesz poszukać po prostu prześwitującej foli;) to koszt paru złotych, na dobrą sprawę ja kupowałem te folie lustra za 1zł:P 30zł to przycinka ludzi z allegro;) jak dobrze poszukasz to może znajdziesz taką folie, zawsze jakieś zabezpieczenie, a te prześwitujące są oki, bo ich nie widać, nie czuć różnicy, a jak się porysują można wymienić, ogólnie taśma na iPhonie?? Bleee! Mam taką jedną folie, może Ci się spodoba, zapodaj adres na PV jak będę miał czas to Ci wyśle. Pozdro!

#6 Goddy

Goddy
  • 11 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 20:08

Nie trzeba, spoko:) Przykleiłem po prostu w rogu kawałek zwykłej folii po przycieciu, ktora dostalem do jakiegos telefonu czy cos. Moze nie wyglada to bardzo estetycznie, ale swoja role spelnia dokladnie tak jak chcialem:) Jak juz mowilem, nie przyzwyczailbym sie do folii na calym wyswietlaczu.. na poczatku troche mialem, ale zdjalem ja szybko. Pozatym lubie siobie pograc, a mialem wrazenie, ze folia troche psuje sterownosc (chodzi mi o pseudo-analogowe gałki)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych