Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Usługa lokalizacji numeru w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 samuraj75

samuraj75
  • 18 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 15:50

Witam Mam iPhone 3G w sieci Biznes Orange i mam pytanie dotyczące usługi lokalizacji numeru (swojego pracownika). Mój telefon u operatora widniej jako szef a mojego pracownika jako pracownik. Jeżeli wyśle ręcznie sms-a o treści gdzie xxxxxxxxx (gdzie xxxxxxxx - to numer telefonu pracownika) i wyśle to na numer 71005 to przyjdezie mi MMS z mapka i lokalizacją pracownika bez jego wiedzy.Ale jeżeli skorzystam z automay=tu, czyli Ustawienia->Telefon->Programy SIM i dalej lokalizacja, to wysyłając SMS z komendą, iphone wysyła go automatycznie na numer 7004, który to numer jest dla klientów indywidualnych i wymaga zgody namierzającego. Moje pytanie brzmi, czy ktos wie gdzie mogę ustawić ten numer na 70005? Z góry dziękuje i Pozdrawiam

#2 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 16:59

Nie prosciej zadzwonic do BOK w orange ? :-)

#3 WILKU1991

WILKU1991
  • 93 postów
  • SkądSzydłowiec

Napisano 30 listopada 2009 - 17:04

Prawdopodobnie w iPhonie z JB będzie dało się to zmienić. Możliwe że jest w pliku System\Library\Carrier Bundles\Orange_pl.bundle ale pewny nie jestem, ponieważ nie mam takiej opcji i sprawdzić nie mogę. Jeżeli tam nie ma to pewnie jest w innym pliku odpowiedzialnym za sieć. Może też być zapisany numer na karcie SIM, chociaż nie wiem czy istnieje taka możliwość ;]

#4 samuraj75

samuraj75
  • 18 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 09:27

Nie prosciej zadzwonic do BOK w orange ? :-)

Niestety BOK Orange twierdzi uparcie że jest to związane z wersją oprogramowania iPhona i dopóki producent nie wypuści nowego softu, to nic się nie zmieni. Takie jest ich stanowisko.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych