Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

The Sims 2 - problem z instalacją

• Zamknięty Temat jest zamknięty
81 odpowiedzi w tym temacie

#1 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:13

mam pytanie. czy wiesz jak sie robi wolne miejsce na dysku? bo chcialam zainstalowac gre i okazalo sie ze nie moge poniewaz nie ma miejsca na dysku. Usunelam juz wszystkie zbedne rzeczy i teraz nie wiem co robic. Prosze pomoz mi!

#2 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:15

Właśnie miejsce na dysku robi się tym sposobem o którym wspomniałaś- usunięcie zbędnych rzeczy. Jaką pojemność ma twój dysk?

#3 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:16

nie wiem jaki mam dysk...a gdzie to sie sprawdza?

#4 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:18

About This Mac->More info...->Serial-ATA->Kliknij na coś w tym co ci się pokaże i napisz co się pokazało (tylko pole capacity)

#5 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:22

mam tylko jakas taka informacje...moze to ci cos powie..."IMAC 20" Intel Core Duo 2GHz 512MB RAM, 250GB HD nagrywarka DVD-DL,grafika ATI X1600 128MB,BT,AP" mnie to nic nie mowi..a tobie? czyli oprocz kasowania zbednch rzeczy nie ma innego wyjscia...ale to glupie! ja niedawno kupilam ten komputer i prawie nic tu nie mam. mam tylko jedna gre. i muzyke i jakies fotki. tyle. no wiec dlaczego nadal nie ma miejsca??!! Czy ktos zna odp. na to pytanie?? aha...i bardzo prosze...mowcie po ludzku...bo ja w tym waszym komputerowym to nie rozumiem. sorry. wiec...

#6 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:25

Masz 250GB miejsca na dysku, to bardzo dużo jak na to co napisałaś. Czy możesz napisać co pokazuje Ci się*dokładnie gdy chcesz zainstalować grę?

#7 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:26

"your computer does not meet the recommeended processor speed requirement. Game play will suffer as a result and Aspyr TEchnical Support will not be able to assit you in this matter" to wyswietla sie najpierw....a potem ....

#8 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:27

A jaka to jest gra?

#9 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:27

free up some space on your local disk and then re-launch the game. the sims2

#10 maniacco

maniacco
  • 382 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 23 listopada 2006 - 17:28

moze masz jakies dziwne partycje... napisałem już to w poście który założyłaś: wejdż w folder APPLICATIONS, a tam na UTILITIES i znajdż tam program KONSOLE... kliknij w niego i pokaże ci sie takie dziwne coś do pisania... wpisz tam "df -h" a potem enter... i prtzekopiuj to co si wyskoczyło i jeszcze napisz czy masz system po polsku czy po angielsku... i czy w ogole masz na tym macu windowsa czy mac os xa ??

#11 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:31

mam system po angielsku. i nie mam windowsa w nim... wiec raczej nie znajde tam programu konsole...

#12 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:31

Kliknij prawym przyciskiem na ikonkę instalatora i daj na Get Info i daj na "Open using Rosetta"

#13 maniacco

maniacco
  • 382 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 23 listopada 2006 - 17:33

mam system po angielsku. i nie mam windowsa w nim... wiec raczej nie znajde tam programu konsole...

wow... to dobrze..,. ale poszukaj mimo wszystko...
ps.czemu nie założyłaś tematu o nazwie PROBLEM Z INSTALACJĄ SIMS2 ??

#14 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:34

jak wy macie z tym problem to ja jestem ciekawa jak ja sobie bym z tym poradzila :/ moja siostra bardzo chcialabym zebym zainstalowala jej ta gre... nawet nie wiecie jaka ona jest nieznosna! nie da sie kliknac prawym przyciskiem myszy! ta myszka jest jakas glupia... ta w windowsie miala oddzielona prawa strone od lewej a ta co...klikam jaknajbardziej na prawo i nic! A czy inny temat zmienilby cos? `bo nie za bardzo rozumiem dlaczego sie tak wkurzyles.

#15 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:39

Dobra kliknij na instalator i przycisnij takie jabłko na klawiaturze i literke "i"

#16 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:40

nie znalazlam tam open using rosetta :( co teraz??

#17 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 23 listopada 2006 - 17:41

Dużo osób omija takie tematy, a czyta tylko takie w których mogą coś pomóc. Resztą sobie nie zawraca głowy. Wejdź w system preferences->keybord and mouse->mouse. I ustaw pod prawym przyciskiem secondary button.

#18 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:43

wejdź na tą stronę: http://www.macgamefi....php?item=18775 i ściągnij ten plik

#19 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:44

czyli domyslam sie ze nie zainstaluje tej gry, czy tak?? dzieki jbwm :) a myslalam ze tu nie ma takiej opcji... a do czego sluzy ten plik ktory powinnam sciagnac? do zainstalowania tej gry??

#20 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:46

Zobacz

#21 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:47

ale dlaczego ja mam sciagac ta gre...przeciez mam swoja... i nie chce placic podwojnie...nie macie innego rozwiazania?

#22 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:49

TO NIE JEST GRA!!!! TO JEST JEJ UAKTUALNIENIE DO WERSJI KTÓRA BĘDZIE DZIAŁAĆ NA TWOIM KOMPUTERZE!!!! JEŚLI UWAŻASZ ŻE NIE ZNAMY SIĘ NA TYM CO ROBIMY TO NIKT CIĘ NIE ZMUSZA DO WCHODZENIA NA TO FORUM

#23 slawek

slawek
  • 9 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:51

mi cos to nie wychodzi ;/ nic nie dziala ;/ pomocy ! no bo jak sciagne ta wersje z netu to to nie bedzie to samo...czy bedzie? no bo dlaczego w takim razie sa te normalne gry ktory kupuje sie w sklepach... skoro ludzie moga je sobie sciagnac z netu... a ja juz kupilam. i chcialabym ja uzyc. Nie uwazasz ze nie oplaca mi sie jej sciagac... ? tylko prosze wymysl jakies racjonalne rozwiazanie... aaaaa... to sorry. nie wiem dlaczego ale to co piszesz pokazuje mi sie dopiero wtedy gdy cos napisze :/ wiec nie zobaczylam twojej odpowiedzi. i wcale nie uwazam ze sie nie znacie! z pewnoscia wiecie wiecej ode mnie. nie denerwuj sie tak.

#24 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:53

Nie denerwuję się tylko zależy mi na rozwiązaniu Twojego problemu.

#25 victoria

victoria
  • 25 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:54

a dlaczego ta gra nie chciala sie normalnie zainstalowac tylko potrzebuje czegos takiego? w takim razie bardzo sie ciesze. i znowu nie zobaczylam twojej wiadomosci zanim wyslalam swoja wiadomosc (ta ktora zaczyna sie "a dlaczego...")

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych