pisałem o tym w dziale iPod touch ale nikt nie odpisał więc stwierdziłem że może tutaj jest bardziej odpowiedni dział...
no więc mam taki mały problem...kupiłem stacje dokującą do ipoda touch na allegro (dokładnie to do iPhona ale sprzedawca pisał że działa i na iPodzie) podłączyłem ją i jest coś dziwnego, mianowicie iPod normalnie synchronizuje się z iTunes i zachowuje tak jakby był na kablu USB..tylko że..wyskakuje informacja na nim "ładowanie tym akcesorium nie jest obsługiwane" no i nie ładuje mi się bateria...ktoś może wytłumaczyć dlaczego tak jest i czy da się to jakoś obejść?

problem ze stacją dokującą
Rozpoczęty przez
blacksider
, 29 lis 2009 21:58
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 listopada 2009 - 21:58
Napisano 30 listopada 2009 - 18:53
Stacja orginalna Apple ?
Napisano 30 listopada 2009 - 19:06
raczej nie sądzę żeby była oryginalna...nigdzie nie ma jabłuszka..ale też nie ma nazwy jakiejś innej firmy więc nie wiem...
stacja wygląda tak (jeśli to pomoże):
[ATTACH]5041[/ATTACH]
to jest komplet stacja dokująca plus plecki (dodatkowa bateria).
Napisano 01 grudnia 2009 - 12:01
tak to jest niestety jak sie kupuje nieoryginalne akcesoria, nie masz pewności czy będzie działać
Napisano 01 grudnia 2009 - 15:20
ale synchronizacja działa, tylko ładowanie nie działa.
Napisano 01 grudnia 2009 - 15:22
bo jakiś chińczyk mało ryżu dostał i nie zlutował ci kabelka
Napisano 01 grudnia 2009 - 16:14
no nie wiem..dla mnie to jakieś dziwne jest xD
p.s. faktycznie made in china....xP
Napisano 01 grudnia 2009 - 18:34
gdzies mi sie kiedys obilo o uszy ze niestety iphony i przynajmniej stare ipody maja rozne napiecia ladowania to by tlumaczylo moj problem z brakiem mozliwosci ladowania iphona przez stacje jbl on time ;(
Napisano 01 grudnia 2009 - 19:19
spróbuj wg tego tematu: http://www.myapple.p...-daemon-ow.html
usunąć tego deamona:
com.apple.powerlog.plist - This is used to monitor any incompatibilities with 3rd party chargers.
usunąć tego deamona:
com.apple.powerlog.plist - This is used to monitor any incompatibilities with 3rd party chargers.
Napisano 01 grudnia 2009 - 20:46
Po usunieciu deamona zycze powodzenia twojej baterii...
Napisano 01 grudnia 2009 - 20:58
spoko stacja zaczęła o dziwo działać oO myślę że chodziło o to że wtedy plecki się też ładowały i stacja nie dawała rady ładować też iPoda...
tak więc teraz już jest ok, co prawda połączenie przez stację z iTunes jest wolniejsze ale daje radę xP
tylko plecki mi chyba nie działają, ale w sumie to taki gratis więc się nie przejmuję xP
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych