Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - konfiguracja internetu bez APN?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 29 listopada 2009 - 15:27

Witam!

Nie mam już siły szukać, próbowałem wielu rzeczy

zerowałem ustawienia
aktualizowałem firmware a internet nadal nie działa

pomoc Orange to kpina jakaś -_-'

- na stronie z konfiguracjami iPhone 3GS nie ma wcale a opis konfiguracji w 3G pokazuje nieistniejące rzeczy

- W Boku powiedzieli żebym aktualizował oprogramowanie i będzie działał i nic :confused:

Ma ktoś jakiś pomysł?

---- Dodano 29-11-2009 o godzinie 18:47 ----
Nikt nie ma iPhone w Orange?

#2 aganor

aganor
  • 57 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 17:43

To jest nas dwóch i dołączam się do pytania. Co prawda nie dzwoniłem jeszcze do BOK ale również NET mi nie idzie po GPRS. Po WiFIi owszem, ale ustawień VPN nie mogę znaleźć.

#3 Smallpox

Smallpox
  • 3 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 00:22

Ja też się dołączam. Jak uruchomić ten cholerny internet?

#4 zeroerhaplus

zeroerhaplus
  • 11 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 10:56

Witam, też to przerabiałem, wejdżcie iphonem przez Wi-fi na stronę help.benm.at następnie przewincie trochę na dół aż zobaczycie "Tethering & internet Settings" i dalej są dwie opcje: 1. naciskacie download przy mobile configs aby pobrać ustawienia (do wyboru plus, orange i era) 2. jeśli chcecie sami wposać ustawienia to troszeczke niżej jest opcja Mobile configs - create. Po kliknięciu można wpisać sobie wszystkie ustawienia, następnie pobrać je na telefon. Pzdr

#5 Mihau1971

Mihau1971
  • 12 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 15:02

Pomaga Restart

Witam

Mam Iphone 3GS 16GB w Orange.

Działa gprs oraz edge, Działają maile, mms, www. Jednak po jakimś czasie odmawia współpracy ;]

nie wysyła mmsów, nie łaczy sie z www ani nie odbiera mail.
zauważyłem że znika symbol 3G i E. Zostaje sam Orange.
Pomaga restart, ale po kilku dniach znowu res...

Wiadomość od ORANGE j.w.
Rozwaliło mnie że w serwiie Orange nie mają ani jednego Iphone3GS zeby sprawdzić czy ich oferta działa poprawnie czy nie...

---- Dodano 08-12-2009 o godzinie 17:05 ----
I jeszcze jedno, nie instalowałem nic. soft jest 3.1.2 (7D11), zarejestrowany w Itunes firmware modemu 05.11.07. bez jailbreaku.

#6 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:34

A u mnie działa sieć z Orange ;) Telefon świeżo po instalacji LEGlANEGO softu. Aktywowany kartą Orange i działał ;)

#7 m4rcel

m4rcel
  • 32 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 15:44

Nie jest czasami tak że jak telefon ma sim-locka to te opcje się nie wyświetlają? Za kilka dni będę zdejmował go w salonie i zobaczymy czy opcje się pojawią.

#8 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 czerwca 2010 - 17:58

Witam

Ja po sciagnieciu simlocka w orange rowniez nie mialem ten sam problem aby przegladac internetu, wysylac/ spr maila itd....

Ale po zastosowaniu rady zeroerhaplus wszystko wrocilo do normy ;)

PS: nie wiem tylko co to za opcja "instaluje Web-clip" ale ja ja odznaczylem podczas sciagania ustawien.

#9 kiler18

kiler18
  • 15 postów
  • SkądMława, Poland

Napisano 24 lipca 2010 - 15:11

Ja mam taki sam problem. Nie moge polaczyc sie z internetem za pomoca karty sim, za pomoca wifi jest ok, tylko mam najnowszy soft 4.0.1 na iPhone 3GS i nie da sie zainstalowac tych ustawien podanych wyzej. Prosze o pomoc.

#10 pisara2

pisara2
  • 131 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 22:49

Dolaczam sie do tematu, po aktualizacji softu do 4.0 nagle przestal dzialac internet (tylko po wifi dziala)- glownie chodzi mi o sciaganie maili nawet w lesie i wysylanie mmsow ( ta funkcja przy zdjeciach nawet nie jest aktywna, mam albo wyslij mailem, albo dodaj do kontaktu, albo ustaw jako tapete) telefon bez jb ( bo sie nie da) 3gs w sieci orange, wczesniej ladnie smigal, cos zepsulam?

#11 wujio

wujio
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2010 - 22:13

ja tez zrobilem jak napisal zeroerhaplus i chodzi:) soft mam 4.02, dlaczego nie widac normlanie w ustawieniach sieci tych opcji do APN? Przed jailbrakiem i zdjeciem simlocka chyba były widiczne....

#12 szerszen9918

szerszen9918
  • 5 postów

Napisano 03 października 2014 - 13:37

Witam, też to przerabiałem,

wejdżcie iphonem przez Wi-fi na stronę help.benm.at
następnie przewincie trochę na dół aż zobaczycie "Tethering & internet Settings"
i dalej są dwie opcje:

1. naciskacie download przy mobile configs aby pobrać ustawienia (do wyboru plus, orange i era)
2. jeśli chcecie sami wposać ustawienia to troszeczke niżej jest opcja Mobile configs - create. Po kliknięciu można wpisać sobie wszystkie ustawienia, następnie pobrać je na telefon.

Pzdr

Witam odkopałem temat ponieważ mam taki sam problem jak Wy, na stronie help.benm.at nie ma juz tego "Tethering & internet Settings" i nie mogę nigdzie tego znaleźć czy ma ktoś jakiś sposób aby to ogarnąć ? iphone 3gs.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych