Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wysyłanie kontaktów SMS-em

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 siwobrody

siwobrody
  • 5 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 00:11

Witam, Bardzo Proszę Was o pomoc. Już dwa dni szukam po całym google i tym forum, i nie mogę znaleźć. Jak wysyłać/odbierać kontakty w iPhonie przez SMS. Jedyną wskazówką jaką znalazłem (na stronie mojejabłuszko), jest informacja o możliwości wysłania kontaktów przez MMS-a. Ale u mnie nie ma takiej opcji. Od razu jak klikam "Wyślij kontakt" iphone przechodzi do opcji e-mail. :( Naprawdę zależy mi na tej funkcji - mogę dokupić odpowiedni program - ale takiego na AppStore nie znalazłem :( Iphone 3GS soft 3.1.2

#2 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 00:15

Witam,
Bardzo Proszę Was o pomoc. Już dwa dni szukam po całym google i tym forum, i nie mogę znaleźć.

Jak wysyłać/odbierać kontakty w iPhonie przez SMS.

Jedyną wskazówką jaką znalazłem (na stronie mojejabłuszko), jest informacja o możliwości wysłania kontaktów przez MMS-a. Ale u mnie nie ma takiej opcji. Od razu jak klikam "Wyślij kontakt" iphone przechodzi do opcji e-mail. :(

Naprawdę zależy mi na tej funkcji - mogę dokupić odpowiedni program - ale takiego na AppStore nie znalazłem :(

Iphone 3GS soft 3.1.2

Mnie się nie udało znaleźć rozwiązania. Wiem, że to marna informacja, ale jednak informacja...

#3 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 listopada 2009 - 00:15

Powinieneś mieć opcje wyboru - mms albo email.A możesz w ogole mms'y wysyłać ?

#4 siwobrody

siwobrody
  • 5 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 00:33

Nigdzie nie mam opcji dotyczącej MMS-ów:(

#5 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 29 listopada 2009 - 00:37

a w ustawieniach włączyłeś MMS?

#6 siwobrody

siwobrody
  • 5 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 00:41

Nigdzie w ustawieniach nie mam opcji MMS

#7 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 01:00

Nigdzie w ustawieniach nie mam opcji MMS

Ustawienia, ogólne, sieć, dane przez sieć komórkową i tam w opcja MMS - dla każdej sieci inaczej.

Dopiero wtedy jest opcja "mms", inaczej sie nie pojawi.

#8 Eni

Eni
  • 43 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 12:35

Ustawienia, ogólne, sieć, dane przez sieć komórkową i tam w opcja MMS - dla każdej sieci inaczej.

Dopiero wtedy jest opcja "mms", inaczej sie nie pojawi.

Witam,
Mam 3.1.2. w opcjach wszystko skonfigurowane (przez plik ipcc), ale nie mam pojęcia dalej jak wysyłać MMSy...?

#9 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 30 listopada 2009 - 15:33

obawiam sie, ze wysylajac mms wyslesz po prostu plik vcf. ciekawe czy to chcesz osiagnac?

#10 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 30 listopada 2009 - 15:47

A nie lepiej jak ktoś ci wyśle sms'em numer, a ty go po prostu sobie skopiujesz i wpiszesz? xD pozdrawiam, ed00c

#11 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 30 listopada 2009 - 15:54

biteSMS posiada te funkcje. W pole tekstu stukasz dwa razy i wyskakuje dodatkowe menu, w ktorym jest opcja wyslij kontakt. Nastepnie wybierasz go z ksiazki tel. i wysylasz.

biteSMS - Great Extra Features

#12 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 30 listopada 2009 - 19:21

w ten sam sposob mozna dodac numer w iRealSMS ale zdaje sie ze koledze siwobrodemu chodxzilo o wysylanie kontaktow a nie samego numeru. ja rozumiem to jako wysylanie wizytowki tak jak to mozna robic np. w nokii.

#13 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 02 grudnia 2009 - 00:39

wysłałem ostatnio kontakt jako mms... tylko, że na drugim telefonie (samsung) przyszedł pusty mms... kopiowanie nie jest do końca takie fajne... udogodnieniem by było w standardowej app tak jak to wyglada np. w biteSMS czy gdziekolwiek indziej...

---- Dodano 02-12-2009 o godzinie 14:04 ----
w poszukiwaniu rozwiązania znalazłem coś takiego Link

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych