Waze social GPS traffic & gas / Społecznościowy GPS - genialna zabawa!
Napisano 28 listopada 2009 - 14:38
Witam
Zainstalowałem przedwczoraj program "Waze", wczoraj zrobiłem 100 km, natomiast jak loguje się na stronie Waze mam tylko przebyte 6,74 mili choć w "Waze" na iPhone są wyrysowane wszystkie przebyte trasy. Czy ktoś miał podobny problem?
Napisano 01 grudnia 2009 - 21:18
Napisano 13 lipca 2010 - 10:03
Napisano 13 lipca 2010 - 22:00
Witam zakładam ten temat ponieważ bardzo spodobał mi się ten program ale niestety nie potrafię wszystkiego zrozumieć i zwracam się z prośba i pytaniem kto go używa i komu udało się dodać lub edytować trasę
---------- Wpis dodano o 23:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:40 ----------
Nikt nie słyszał o tym App ??
Napisano 14 lipca 2010 - 07:41
Napisano 14 lipca 2010 - 08:26
Napisano 26 lipca 2010 - 08:44
Napisano 05 września 2012 - 09:01
Posty na temat Waze na tym forum można policzyć na jednej ręce, więc chciałbym w tym miejscu rozpropagować ten program
Jest to trochę inne spojrzenie w stronę nawigacji, które łączy nawigację z portalem społecznościowym i zdobywaniem punktów rankingowych.
Program jest darmowy, świetnie opracowany graficznie i bardzo pomysłowy. Korzysta z map online, więc póki co do wykorzystania tylko w Polsce. Sprawdziłem przed chwilą jego działanie i sprawuje się bardzo dobrze. Sama nawigacja prowadzi bezbłędnie, jednak nie ma tutaj zaawansowanych funkcji jak w innych programach stricte nawigacyjnych, bo ten program służy do czegoś innego.
Jazda samochodem z pomocą tego programu daje nam możliwość łączenia się w społeczności. Program współdzieli wszystkich użytkowników online na naszej trasie lub niedaleko jej. Można więc jechać sobie na wycieczkę i widzieć mijanych po drodze użytkowników programu w postaci fajnych ikonek na ekranie. Można wysyłać zaczepki, wiadomości tekstowe i głosowe. Można łączyć się w grupy społecznościowe.
Dodatkową zaletą programu jest możliwość zgłaszania przez użytkowników korków, wypadków, policji, itp., które to zgłoszenia natychmiast są online i wszyscy je widzą.
Myślę że program Waze jest doskonałą zabawą, nawet jeśli jedziesz w trasę, którą znasz i nie potrzebujesz nawigacji. Jest ciekawym urozmaiceniem podróży
Za kilka lat znika zupełnie roaming w Unii Europejskiej, więc uważam, że programy tego typu zdominują rynek a nawigacje płatne będą powoli padać...
Zapraszam więc do używania, żeby nas było więcej i ciekawiej na trasie
Link do Waze:
App Store - Waze social GPS traffic & gas
Napisano 23 czerwca 2017 - 15:58
Odkopuję
Problem z Waze po uruchomieniu. Wszystko działa jak należy, nawiguje, jest dźwięk, głosy, etc., ale jest problem z dźwiękiem po uruchomieniu aplikacji, telefon zamienia Dzwonek i Alerty.
Otóż: Przyciski boczne głośności telefonu!
Po uruchomieniu - mam Głośność
Po wyjściu - nadal mam Głośność
Po wyrzuceniu apki z MT - mam Dzwonek
To tak ma? Jak to ustawić?? Dodam że na Google Maps tak się nie dzieje. Dziękuję z góry za pomoc
Napisano 04 kwietnia 2019 - 22:38
Jestem edytorem Waze. Jak macie jakieś pytania, śmiało można pytać, postaram się pomóc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych