usuwanie sterowników
Rozpoczęty przez
bejcyk
, 27 lis 2009 00:42
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 listopada 2009 - 00:42
Witam.
Dopiero od nie dawna pracuję na macku więc proszę o wyrozumiałość
Przetrzepałem całe forum, i wiem że aby usunąć aplikacje wystarczy przenieść ją do kosza i z reguły ( przeczytałem, że nie raz coś zostaję w biblioteki/application support i biblioteki/preferences) wszystko co jest nią związane jest usunięte, ponieważ nie ma na tym OS czegoś takiego jak rejestr czy dodaj/usuń programy.
Ale jak usunąć sterowniki od modemu ZTE z iplusa ?? Ściągnołem sterowniki, zainstalowałem i... już... Ślad po nich zagnioł, ale mac widzi modem. Kiedy przeciągam sterowniki.exe - plik instalacyjny do kosza, tak dalej jest tak że te sterowniki są ponieważ mac widzisz modem...
W mackach nie da sie usunąć sterowników ??

Napisano 27 listopada 2009 - 21:04
Sciagnij program appcleaner lub appdelate,nastepnie po zainstalowaniu i odpaleniu ktoregos z nich przeciagasz na niego program do usuniecia,pokazuje ci wszystko zwiazane z usuwanym programem,klikasz delate i po sprawie.
Napisano 27 listopada 2009 - 23:53
"sterowniki.exe" pod OSX?
Poza tym co do posta przedpiścy - wszelkiej maści 'sterowniki' to trochę więcej niż .app i klilka .plist - to też zapewne jakiś kext, także appcleaner/zapper to tak imho nie bardzo.
Napisano 28 listopada 2009 - 00:02
heh.. najprosciej bedzie sie nauczyc unixa i wykonac usuwanie sterów w terminalu...
a powaznie to powinienes namierzyc instalator tych sterownikow (od iplusa) i sprawdzic czy nie ma tam przypadkiem deinstalatora. jesli nie, to trzeba przeczytac specyfikacje i znalezc pliki, ktore instaluje iplus oraz je usunac recznie.
Napisano 28 listopada 2009 - 00:13
plugin do quicklooka do plików .pkg pozwala w prosty sposób zobaczyć co gdzie jakie pliki wsadza

Napisano 28 listopada 2009 - 00:16
plugin do quicklooka do plików .pkg pozwala w prosty sposób zobaczyć co gdzie jakie pliki wsadza
Można też otworzyć pakiet instalatora i wybrać polecenie Plik > Pokaż pliki.
Napisano 28 listopada 2009 - 01:06
Gregory - tzn?
że zawartość pakietu przy pomocy PPM -> Show Package Contents zobaczyć można to wiem
ale szczerze mówiąc gdzie w nim szukać informacji gdzie jakie pliki wsadza, to już nie bardzo
a w Finderowym menu w Pliku nie widzę Pokaż pliki (jeżeli o to chodziło)
Napisano 28 listopada 2009 - 01:12
Nie w Finderze, w Instalatorze. Otwórz sobie pakiet w Instalatorze i wybierz Plik > Pokaż pliki.
Napisano 28 listopada 2009 - 10:42
ach, dziękuję
i już wszystko jasne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych