Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

usuwanie sterowników

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 bejcyk

bejcyk
  • 22 posts
  • SkądXXX

Posted 27 November 2009 - 00:42

Witam. Dopiero od nie dawna pracuję na macku więc proszę o wyrozumiałość ;) Przetrzepałem całe forum, i wiem że aby usunąć aplikacje wystarczy przenieść ją do kosza i z reguły ( przeczytałem, że nie raz coś zostaję w biblioteki/application support i biblioteki/preferences) wszystko co jest nią związane jest usunięte, ponieważ nie ma na tym OS czegoś takiego jak rejestr czy dodaj/usuń programy. Ale jak usunąć sterowniki od modemu ZTE z iplusa ?? Ściągnołem sterowniki, zainstalowałem i... już... Ślad po nich zagnioł, ale mac widzi modem. Kiedy przeciągam sterowniki.exe - plik instalacyjny do kosza, tak dalej jest tak że te sterowniki są ponieważ mac widzisz modem... W mackach nie da sie usunąć sterowników ??

#2 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2630 posts

Posted 27 November 2009 - 21:04

Sciagnij program appcleaner lub appdelate,nastepnie po zainstalowaniu i odpaleniu ktoregos z nich przeciagasz na niego program do usuniecia,pokazuje ci wszystko zwiazane z usuwanym programem,klikasz delate i po sprawie.

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24392 posts

Posted 27 November 2009 - 23:53

"sterowniki.exe" pod OSX? Poza tym co do posta przedpiścy - wszelkiej maści 'sterowniki' to trochę więcej niż .app i klilka .plist - to też zapewne jakiś kext, także appcleaner/zapper to tak imho nie bardzo.

#4 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 28 November 2009 - 00:02

heh.. najprosciej bedzie sie nauczyc unixa i wykonac usuwanie sterów w terminalu... a powaznie to powinienes namierzyc instalator tych sterownikow (od iplusa) i sprawdzic czy nie ma tam przypadkiem deinstalatora. jesli nie, to trzeba przeczytac specyfikacje i znalezc pliki, ktore instaluje iplus oraz je usunac recznie.

#5 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 November 2009 - 00:13

plugin do quicklooka do plików .pkg pozwala w prosty sposób zobaczyć co gdzie jakie pliki wsadza ;)

#6 Gregory

Gregory

• 2737 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 28 November 2009 - 00:16

plugin do quicklooka do plików .pkg pozwala w prosty sposób zobaczyć co gdzie jakie pliki wsadza ;)

Można też otworzyć pakiet instalatora i wybrać polecenie Plik > Pokaż pliki.

#7 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 November 2009 - 01:06

Gregory - tzn? że zawartość pakietu przy pomocy PPM -> Show Package Contents zobaczyć można to wiem ale szczerze mówiąc gdzie w nim szukać informacji gdzie jakie pliki wsadza, to już nie bardzo a w Finderowym menu w Pliku nie widzę Pokaż pliki (jeżeli o to chodziło)

#8 Gregory

Gregory

• 2737 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 28 November 2009 - 01:12

Nie w Finderze, w Instalatorze. Otwórz sobie pakiet w Instalatorze i wybierz Plik > Pokaż pliki.

#9 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 November 2009 - 10:42

ach, dziękuję :) i już wszystko jasne

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users