Witam, mam strasznie irytujący i głupi problem. Kiedyś dodawałem plik pages i wysyłałem a osobą z Windows'em mogła go spokojnie otworzyć a teraz niestety tak nie jest. Mam zaznaczone "pliki przyjazne windows" ale to nie pomaga. Cóż muszę zrobić aby wszystko działało bez problemu?

Mail - jak wysłać plik textowy z pages aby otworzył go word
Rozpoczęty przez
Jahu55
, 26 lis 2009 19:28
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 listopada 2009 - 19:28
Napisano 26 listopada 2009 - 19:34
Plik>Eksportuj i wybierasz pomiędzy RTF, Word czy Pdf.
U mnie to działa.

Napisano 26 listopada 2009 - 19:54
lub po prostu zapisujesz dodatkowa wersje w wersji na word-a
czyli:
naciskasz na zapisz jako, i w na dole okna będziesz miał opcje zapisz kopie w microsoft word
Napisano 26 listopada 2009 - 20:14
Są tylko takie możliwości? Nie ma czegoś takiego, że jak rzucę plik jako załącznik samo go zmieni? Bo chodzi mi o to. Bo wybrać zapis jako word to wiem

Napisano 26 listopada 2009 - 20:17
Są tylko takie możliwości? Nie ma czegoś takiego, że jak rzucę plik jako załącznik samo go zmieni? Bo chodzi mi o to. Bo wybrać zapis jako word to wiem
Tak jak pisałem- najprościej zrobić to w Pages i spokój. Plik>eksportuj i po sprawie.
Aż tak zależy Ci na tym by trzymać napisane dokumenty w formacie Pages ? Ja tam zapisuję w RTFach i potem z importem/wysyłaniem nie mam problemów.
Napisano 26 listopada 2009 - 20:51
Jak to nie ma...
w górnym pasku wybierasz:
Udostępnij > Wyślij w Mail dokument > Word (lub PDF)
Wtedy nie trzeba mieć po 2 kopie każdego pliku w .pages i .doc, a wystarczy załączyć do Mail i wszystko gra
Działa w każdym programie iWork
A tak poza tym polecam współpracę z innymi użytkownikami plików poprzez iWork.com (beta), póki jest jeszcze darmowe

Udostępnij > Wyślij w Mail dokument > Word (lub PDF)
Wtedy nie trzeba mieć po 2 kopie każdego pliku w .pages i .doc, a wystarczy załączyć do Mail i wszystko gra

A tak poza tym polecam współpracę z innymi użytkownikami plików poprzez iWork.com (beta), póki jest jeszcze darmowe

Napisano 26 listopada 2009 - 22:01
Bardzo dziękuje za pomoc. Nie będę musiał trzymać dwóch plików. Większość osób, z którymi współpracuje ma Macintoshe ale jak wiemy trafiają się osoby z Windows'emhttp://www.myapple.pl/images/smilies/icon_wink.gif. A nie lubię mieć syfu na kompie i niepotrzebnych plików.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych