Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 3G -na sofcie 3.2.1 nie dzialaja aplikacje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 pepasop

pepasop
  • 1 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 20:49

Witam,mam telefon z sieci orange, ktory mial sciagnietego simlocka, zaaktualizowalem software poprzez itunes na 3.1.2 i w tej chwili nie dzialaja mi zadne programy ani te ktore byly w telefoni ani te ktore sciagam z appstore. Po tym jak przyciskam ikonke z danym programem zaczyna sie on wlaczac po czym po 2 sekundach wraca do glownego menu. Rozmawialem ze znajomym ktory ponoc sie na tym zna ;) powiedzial mi ze po aktualizacji softu na nowy telefon powinien miec spowrotem simlocka(jak by sie znal to bym nie musial zawracac nikomu glowy na forum :P ) ale na szczesscie go nie ma bo caly czas uzywam karty z O2 i bez problemu chula. Czy moze mi ktos pomoc rozwiazac ten problem?, bo gupio jest miec taki fajny tel a nie kozystac z jego mozliwosci. Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc

#2 KamyczeK_15

KamyczeK_15
  • 20 postów
  • SkądCzłuchów

Napisano 23 listopada 2009 - 20:58

Musisz wgrać starszy soft, ponieważ zaktualizowałeś softa który nie jest jeszcze do przerobienia i teraz masz zablokowany telefon, nic cie nie wejdzie. Jeśli starszy soft nie zadziała będziesz musiał poczekać aż ten soft będzie odblokowany

#3 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2009 - 20:59

Oprogramowanie 3.1.2 można w pełni odblokować - zrobić jailbreak i ominąć SIM-locka. :)

#4 KamyczeK_15

KamyczeK_15
  • 20 postów
  • SkądCzłuchów

Napisano 23 listopada 2009 - 21:17

ja słyszałem że jeszcze w pełni nie można :/ To w takim razie dlaczego tyle ludzi ma problem z sooftem 3.2.1 po JB ?

#5 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2009 - 21:21

3.2.1 to jeszcze nie ma, ale 3.1.2 można bez problemu odblokować jak każdą inną wersję. :) Problemy mogą być spowodowane blackra1nem, który nie jest najlepszym narzędziem i ew. nowym bootromem w iPhone’ach 3GS.

#6 marekgro

marekgro
  • 102 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 listopada 2009 - 12:02

powodem może być też to, że w przypadku posiadania dwóch kont itunes musisz poownie autoryzować iphone. mi zdarzylo się dokładnie to samo, przy czym nie mam JB.

#7 seker

seker
  • 192 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 listopada 2009 - 12:20

u mnie ten problem pojawił się w przypadku wielu aplikacji z iTunes po wielu kombinacjach udało mi się zrobić załatwić ten problem następująco: - wykasować aplikację z itunes - wykasować aplikację z iphone - pobrać na nowo aplikację z itunes store - zsynchronizować iphone z itunes niestety sposób jest troszkę upierdliwy, ale lepsze to niż robienie restore bo wtedy na pewno będziesz musiał ściągać ponownie sim-locka. niestety nie potrafię obecnie znaleźć przyczyny, dlaczego ten problem się pojawił. Kombinowałem trochę z ipkiem włączając tethering i modyfikując pliczek comm center, usuwałem zbędne daemony, usuwałem pliki językowe... najdziwniejsze jest własnie to, że wszystkie aplikacje z cydii działały bez problemów. Występował on jedynie z appsami ściągniętymi z itunes store

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych