Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBookPro 13" - czytnik kart SD

• Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 karolha

karolha
  • 36 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 10:37

Witam, Nie jest to może jakiś wielki problem, jednak w pierwszym macu, na początku znajomości troszkę sie wyolbrzymia:) W czym problem? Próbowałem wczoraj zgrać dane z Karty SD. I po prostu Mac jej nie widzi. Wkladalem delikatnie, blaszkami do dolu. Zero reakcji. Nie wiem czy pozostaje telefon do BOK? Wizyta w iSpot? Czytnik nie dziala? Pozdrawiam,

#2 Miracidium

Miracidium
  • 5 postów
  • SkądParcela

Napisano 23 listopada 2009 - 10:44

Sprawdź inną kartę, być może ta jest uszkodzona. Jeżeli to nie pomoże udaj się do iSpot'a.

#3 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 23 listopada 2009 - 20:31

Sama karta SD może być również zablokowana przyciskiem "LOCK" wówczas również się nie wyświetli.Ale według mnie za płytko kartę włożyłeś. Wepchnij ją zdecydowanym ruchem do środka i powinno być okay. Pozdrawiam

#4 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 21:03

tak, u mnie jak sie delikatnie wklada to nic, trzeba mocniej ;)

#5 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 22 października 2010 - 00:39

ajć, czytnik kart mi nie działa ... ma ktoś też taki problem? 2mies temu gwarancja się mi skończyła.................;/

#6 bassetla

bassetla
  • 6 postów

Napisano 06 lipca 2012 - 15:32

MacBook pro nie czyta SD w slocie i na USB Witam, Mój MacBook Pro nie chciał czytać karty SD ani w slocie ani na USB (kilka dni wcześniej czytał bez problemu). Po analizie forum wywnioskowałem, że nikt się nie orientuje, iż przyczyna może leżeć po stronie systemu operacyjnego. Jeśli wyjmiemy z czytnika kartę bez uprzedniego usunięcia jej z systemu przy pomocy przycisku może ona zapisać błąd i zarówno w slocie jak i na złączu USB nie będzie widoczny czytnik SD nawet jeśli wsadzimy inny klucz czy kartę. W takim wypadku należy wsadzić tę samą kartę, która była nieprawidłowo wyjęta i wtedy system sam ją naprawi jak i odblokuje czytanie z SD. Niestety jeśli używamy wielu kart i nie wiemy na której z nich została założona blokada musimy wszystkie po kolei wsadzać do czytnika i sprawdzać czy się uaktywniła. Nie wiem co zrobić w przypadku zagubienia takiej karty :( Także mit o cudowności systemu OSX uległ zachwianiu :D Pozdrawiam

#7 GalGavu

GalGavu
  • 24 postów

Napisano 06 lipca 2012 - 15:41

@bassetla chyba przesadzasz z zachwianiem mitu OSX. Jestem w miarę pewien, że można zrobić to co ty zrobiłeś przez terminal odmontowując kartę i usuwając błędy. Już kiedyś mi się coś podobnego w linuxie zdarzyło.

#8 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 06 lipca 2012 - 15:49

nie ma jak odgrzać temat sprzed prawie dwóch lat... wystarczy wejść wtedy w narzędzia dyskowe i odmontować daną kartę ot co...

#9 A-One

A-One
  • 194 postów

Napisano 29 maja 2017 - 16:10

Minęło kilka lat, ktoś już ma rozwiązanie problemu?

Czytnik SD nie widzi karty ani na OS X, ani na Windowsie 10 (który jest zainstalowany na moim Mac Air)

Użytkownik A-One edytował ten post 29 maja 2017 - 16:11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych