Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[2G] Bateria a karta SIM

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Fischmeister

Fischmeister
  • 5 posts

Posted 21 November 2009 - 20:18

Witam,

jestem od 1,5 roku szczęśliwym posiadaczem iPhona 2G, ale po tym okresie moja bateria zaczęła słabnąć. Z tego powodu zdecydowałem wymienić ją na nową. Zamówiłem baterię z allegro, pojechałem do serwisu iPhonów w moim mieście i wymieniono mi baterię. Jak już wróciłem do domu i sprawdziłem, czy nie ma już problemów, zostawiłem iPhona na noc bez karty SIM. Rano miałem jeszcze 100% baterii - wygląda, jakby wszystko było ok. Jak włożyłem kartę SIM (Era) bateria zaczęła mi stopniowo schodzić i po 5 godzinach wynosiła 0%. Spróbowałem więc włożyć inna kartę SIM (także Era), by sprawdzić, czy też będzie taka sytuacja z inną kartą. Po włożeniu odczekałem ponad 10 godzin i bateria nawet nie tknęła o 1%. Następnie poszedłem do punktu Ery, by wymienić moją starą kartę SIM. Problem polega na tym, że z tą nową kartą problem znów się powtarza. Co mam robić????? POMÓŻCIE MI !!!!!!

[URL="http://www.myapple.pl/members/majkool.html"]majkool[/URL]
Nazwa tematu poprawiona.
Używaj czasem odnośnika dla wybranego modelu [?G]. ;)

[URL="http://www.myapple.pl/iphone-pomoc/announcement-zasady-tworzenia-tematow.html"]ZASADY TWORZENIA TEMATÓW[/URL]

#2 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 posts
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Posted 21 November 2009 - 20:41

Możliwe, że zostało coś uszkodzone w procesie wymieniania baterii. Sprawdź czy restore pomoże.

#3 Fischmeister

Fischmeister
  • 5 posts

Posted 21 November 2009 - 22:34

Nie mogę zrobić restore, bo nałoży mi się simlock i będą to dodatkowe koszty. Mam oprogramowanie 3.0 i na razie się dobrze sprawuje. Pojadę do serwisu i zapytam się, czy nie został popełniony jakiś błąd w trakcie wymiany. Ale dlaczego działa dobrze na innej SIM, a na mojej nie chce działać (pomimo tego, że była wymieniona na nową) ???

#4 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 22 November 2009 - 03:37

W 2G nie masz Simlocka na stałe. Możesz robić restore i póżniej go aktywować w Blackrain.

#5 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2009 - 09:04

Były już podobne przypadki po wymianie baterii, pomaga restore

#6 Fischmeister

Fischmeister
  • 5 posts

Posted 22 November 2009 - 18:53

Jak zrobię restore, będę musiał znów robić jailbreak z usunieciem simlocka. Jak zrobię restore to przecież zdegraduje mi do wersji niżej. Ale wszystkie zmiany oprogramowania w iTunes wprowadzają u mnie simlocka. Będę musiał już jak kiedyś jeszcze wydawać kasę na usunięcie simlocka i zmianę oprogramowania. Pomóżcie !!!

#7 vt9st

vt9st
  • 169 posts

Posted 22 November 2009 - 18:55

Ściągnij custom firmware.

#8 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2009 - 18:59

tak będziesz musiał robić, ale o simlocka to sie nie martw bo go nie ma to tylko aktywacja

#9 Fischmeister

Fischmeister
  • 5 posts

Posted 22 November 2009 - 19:10

Napiszecie mi kroki, jak muszę postępować, by wszystko znów działało, jak musi działać? Bo powoli przestaje łapać o co chodzi. Dzięki ;)

#10 skc

skc
  • 925 posts

Posted 22 November 2009 - 20:03

Może od początku wszystko było ok z Twoja bateria... tylko z Twoja karta coś szwankuje.

#11 Fischmeister

Fischmeister
  • 5 posts

Posted 22 November 2009 - 20:53

moja bateria bez karty SIM trzyma normalnie. Nawet do 5-6 dni na stanie wstrzymania. Lecz, gdy wkładam kartę SIM to zaczyna schodzić. Lecz gdy włożyłem inna kartę SIM (starsza - mająca 5 lat) wszystko działało ok. Jak wymieniłem w salonie na nową, problem znów wrócił. Kartę mam nową i powinno być wszytko ok, a nie jest ;( Jak to jest z restore, jak mam postępować?

#12 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 22 November 2009 - 23:09

Trochę to dziwne, że tylko 5h wytrzymuje z kartą SIM...

Może jesteś w takim mieście / wiosce gdzie sygnał ciągle skacze, i bateria przez to wtedy szybko się rozładowuje...
No i to jest oczywiste, że bez karty wytrzyma dłużej, to tak jakbyś pracował na trybie samolotowym...

W ogóle ta 5 letnia karta łapie sieć?

Zrób Restore, może zapisały się jakieś ustawienia karty danej sieci (chociaż nie wiem, czy takie coś się zapisuje)...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users