Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sprzedaż iPhone - co zrobić krok po kroku?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 19 listopada 2009 - 18:55

Witam, Chcę sprzedać iPhone tylko pojawia się pewien problem. Chciałbym wyrejestrować go ze swojej karty kredytowej, tak by nikt nie mógł sobie kupować później aplikacji na mój koszt tylko na swój. Co zrobić przed sprzedażą iPhone, by być bezpiecznym w 100%? Jest to 3G 16GB. Wiem też, że muszę wyrejestrować komputery, bo ktoś sobie swojego nie będzie mógł dodać. No i wyczyszczenie softu.

#2 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 19 listopada 2009 - 18:56

restore i po temacie

#3 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 20 listopada 2013 - 13:35

Witam, czy ktoś może napisać co dokładnie trzeba zrobić by wyrejestrować iPhone z iOS 7? Podobno są jakieś nowe zabezpieczenia i trzeba powyłączać FMI i iCloud itp., bo samo restore nie wystarczy. Co dokładnie zrobić, żeby nowa osoba mogła go rejestrować na swoje Apple ID?

#4 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 20 listopada 2013 - 14:29

W iOS7 musisz wyłączyć funkcję Znajdź Mój iPhone, w przeciwnym razie nowy właściciel nie będzie mógł zrobić restore. W poprzednich, czyli właśnie m.in. iPhone 3G wystarczy restore do stanu fabrycznego.

#5 filip71

filip71
  • 168 postów
  • SkądWiśniowa Góra

Napisano 20 listopada 2013 - 14:50

W iOS7 musisz wyłączyć funkcję Znajdź Mój iPhone, w przeciwnym razie nowy właściciel nie będzie mógł zrobić restore. W poprzednich, czyli właśnie m.in. iPhone 3G wystarczy restore do stanu fabrycznego.

Przecież jest napisane, że to wersja 3G więc jaki iOS7.

/Thomaszek/ podepnij pod kompa i w iTunes kliknij "odtwórz" i wtedy telefon wróci do stanu fabrycznego i wymaże wszystkie Twoje dane itp.

#6 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 listopada 2013 - 15:22

Przecież jest napisane, że to wersja 3G więc jaki iOS7.

/Thomaszek/ podepnij pod kompa i w iTunes kliknij "odtwórz" i wtedy telefon wróci do stanu fabrycznego i wymaże wszystkie Twoje dane itp.

Zanim zaczniesz się czepiać to przeczytaj ze zrozumieniem ;) "W poprzednich, czyli właśnie m.in. w iPhone 3G...."

#7 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 26 listopada 2013 - 10:54

Ja sprzedawałem ostatnio ip4, to kupujący się zdziwił że wymazałem (sformatowałem) Go, musiałem wytłumaczyć co i jak. find my iphone wyłączylem więc powinno być ok :)

#8 Biedronkaa

Biedronkaa
  • 14 postów

Napisano 26 listopada 2013 - 17:41

Czy w takim razie da się zostawić nabywcy w prezncie jakieś zakupione apki a jednocześnie być pewnym wyrejestrowania?

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 listopada 2013 - 17:45

Nie, albo dajesz mu wszystkie swoje dane z kontaktami włącznie, albo czysty telefon.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych