Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

"Zawieszona" ikonka czekam na SpringBoardzie

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 sproject

sproject
  • 206 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 November 2009 - 20:58

Hej, W czasie aktualizacji jednej z aplikacji z AppStore via WiFi padła sieć, a proces aktualizacji nie został dokończony. Oczywiście później przebiegła ona teoretycznie poprawnie via PC, ale szara ikonka podpisana "Czekam..." cały czas jest na SpringBoardzie - zamiast ikonki z tą trefną aplikacją. :???: Pomyślałem, żeby całkiem wywalić ten program z iPhone'a, co też zrobiłem, ale problem pozostał. Co robić? Podkreślam, że ikonki nie da się usunąć standardowo, tj. przytrzymaniem na niej palca.

#2 qwerty3

qwerty3
  • 120 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 November 2009 - 22:18

Wlacz wifi i nacisnij na ta ikonke, wtedy chyba powinno sprobowac sciagnac ten program. a robiles respring? resetowales telefon?

#3 werakoko

werakoko
  • 540 posts

Posted 18 November 2009 - 22:33

Musisz po prostu ściągnąć ten program przez telefon (jeszcze raz wejdź w appstore i tam ściągnij jeszcze raz). Inaczej sie chyba nie da.

#4 sproject

sproject
  • 206 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 November 2009 - 17:42

Próbowałem restartu oraz respringu, ale nic to nie pomogło. Podobnie po zalogowaniu się w sieci WiFi kliknięcie ikonki nic nie daje. Może jest jakiś sposób na usunięcie aplikacji (czy też tego co po niej zostało w postaci aktualizacji) z systemu plików? //Zainstalowałem jeszcze raz program z AppStore via PC, ale to też nie pomogło. Ikonka programu nawet nie pojawiła się na SB.

#5 werakoko

werakoko
  • 540 posts

Posted 19 November 2009 - 18:38

Napiszę jeszcze raz. Zainstaluj przez telefon jeszcze raz to pomoże. Poszukaj plików tymczasowych w folderach /Applications; /var/mobile/Applications; /tmp i /var/mobile/Library/Cache

#6 sproject

sproject
  • 206 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 November 2009 - 19:02

Pomogło, dzięki. :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users