Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

WiFi nie działa po upgrade 3G do 3.x.x

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 kinsky

kinsky
  • 53 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 11:42

Tak jak w temacie, jestem zalamany musze przyznac Grzebie w necie i probuje przeroznych sposobow od poltora dnia Poddaje sie, nie mam wifi, gwarancja sie skonczyla, mam nauczke za ulepszanie. Na 2.2.1 wszystko dzialalo jak trzeba, zachcialo mi sie upgrade Probowalem 3.1, 3.1.2 z JB, bez JB, JB z Pwnage i z blacra1n, Restore z DFU... zawsze to samo, telefon widzi siec, laczy sie (jest ikonka na pasku) ale po wejsciu w jakikolwiek program potrzebujacy netu — przelacza sie natychmiastowo w 3G. Siec udostepniam z iMac, wiec nie powinno byc problemow z routerem, nie moge go tez zrestartowac, z haslem, bez hasla to samo, resetowanie ustawien sieci w iphone tez nic nie daje. Sprzetowy problem to chyba nie jest, bo przed update wszystko smigalo, moze to ten nowy baseband? Jestem juz tak zdesperowany, ze prawie wsadzilem tel do lodowki jak pisza gdzieniegdzie, ale opanowalem sie w ostatnij chwili... Teraz (madry Polak po szkodzie) mysle o downgrade do 2.2.1, ale to prawdopodobnie nie zmieni basebandu, no i jestem w czarnej dupie. Mam super multimedialny telefon ku*** bez wifi... Davvido moze Ty masz jakis pomysl.

#2 sLAm

sLAm
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2009 - 12:36

Witaj w klubie użytkowników pozbawionych wi-fi po podniesieniu softu. Pozwól, że zaoszczędzę Ci czasu... Marne Twoje wysiłki w rozwiązaniu problemu, osobiście próbowałem wszystkiego, gdyż mam te same objawy. U mnie na 3.0.1 działo wszystko OK, a po wgraniu 3.1 - problem z wi-fi. Jeżeli to wada softwarowa - a osobiście żywię taką nadzieję, nie pozostaje nic innego jak czekanie na update softu, który być może problem ten rozwiąże... Ps. Nie szukaj rozwiązania, gdyż na chwilę obecną go nie ma...

#3 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2009 - 12:48

softwarowa ale nie ma na to lekarstwa innego jak naprawa w serwisie / wymiana płyty komunikacyjnej

#4 sLAm

sLAm
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2009 - 13:07

ja osobiscie poczekam sobie na update softu, jak nic sie nie zmieni no to serwis.

#5 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2009 - 13:18

GeoHot pracuje nad tym WiFi i ma to zaimplementować w Blackra1n'a Wczoraj czytałem chyba na Iphone Heat a skolei potem proponuje apple że naprawi ich błąd za 10.000$ Tak więc możliwe że już to ma i może wprowadzić do programu, ale czeka na decyzje apple Więc może warto poczekać chyba że koniecznie WiFi jest potrzebne

#6 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 13:30

Trzeba czekać na fixa. Kilka(naście) tematów dziennie o tym samym i większość bez rozwiązania - to znamienne. Moderatorzy to mają cierpliwość jednak ;-)

#7 kinsky

kinsky
  • 53 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 13:39

nie chcialem zakladac kolejengo, powtorzonego tematu, przepraszam moim zamiarem bylo podsumowanie wszsytkiego, poniewaz poswiecilem na to duuuzo czasu przegladalem fora polskie i zagraniczne - wszystko co mi google pokazalo... i nic nie dziala, to jakis koszmar, apple o tym wie i ma nas w dupie

#8 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2009 - 16:14

bo troche ich za mało jest, Davvido chyba jeden który dość często zagląda, i czasem iMarek sie trafi :)

#9 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 16 listopada 2009 - 16:34

bo troche ich za mało jest, Davvido chyba jeden który dość często zagląda, i czasem iMarek sie trafi :)

Od siebie dodam, że raportowane posty/tematy przeważnie załatwia iMarekPL - więc, oni są chyba jakoś podzieleni obowiązkami..

Ale to nie temat na to..

Pozdro

#10 szewi1

szewi1
  • 1 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 10:01

nie wiem jak w przypadku iphone 3g, ale w przypadku 3gsa na nie dzialajace wifi po upgrade u mnie podzialala nastepujaca procedura:

Wejsc do menu:

Settings
General
Reset
Reset Network Settings

po reboocie iphona, wejsc:

Settings
Wi-Fi
Wi-Fi On
Choose Network
Enter you WAp or WP key

i powinno dzialac.

ktos to opisal tu:
[url=http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2158541&start=270&tstart=30]Apple - Support - Discussions - No Wifi after iPhone 3.1 upgrade ...[/url]

#11 kinsky

kinsky
  • 53 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 11:49

nie tam, nie dziala, robilem to kilkanascie razy ale zauwazylem znamienny szczegol FIles Lite laczy sie po WIFI i udostepnia swoj dysk — mozna wrzucac pliki!!!! wtf?

#12 djatom

djatom
  • 108 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 13:35

u mnie na 2G też był taki problem ale po reboot-cie wszystko wróciło do normy i wi fi chodzi na 3.1.2

#13 iQba

iQba
  • 129 postów
  • SkądTarnów

Napisano 17 listopada 2009 - 14:33

hm... jak chcesz zaniżać soft i baseband to wrzuć spowrotem 2.2.1 - oczywiście przez starszą wersję iTunes - zrób jailbreak i zassij z cydii program o nazwie fuzzyband. Można nim bezstresowo zaniżyć BaseBand. A nóż Ci pomoże.

#14 jarkan

jarkan
  • 7 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 23:26

Czy nowy soft 3.1.3. rozwiązuje problem niedziałającego WIFI w sofcie 3.1, 3.1.2. ?

Jeden znak zapytania wystarczy. I nie pisz tego samego posta w kilku tematach
krakers

#15 wojt001

wojt001
  • 32 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 17:14

Czy nowy soft 3.1.3. rozwiązuje problem niedziałającego WIFI w sofcie 3.1, 3.1.2. ?

Jeden znak zapytania wystarczy. I nie pisz tego samego posta w kilku tematach
krakers

niestety u mnie nie pomoglo upgrade do 3.1.3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych