Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki douszne Apple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#26 rad3ks

rad3ks
  • 353 postów
  • SkądOberschlesien

Napisano 01 grudnia 2009 - 18:51

no spoko, denon... ale moze przyblizysz nam jakie to sluchawki ? pewnie membrany, a to maja byc IEMy, ponadto apple'owe maja dwa przetworniki armaturowe w kazdej sluchawce. ja uzywam z ipodem touch 2g soundmagic pl50. w porownaniu do apple'owych to maja one jeden przetwornik na sluchawke, niektorzy porownuja je do modeli westona itd. ja generalnie polecam jesli nie zalezy komus na mikrofonie. pl50 to prawdziwe IEMy a nie tylko udawane. Nie porownywalem ich ale pl50 maja dobre oceny. Warto sie pofatygowac i sprawdzic obie pary, wkoncu maja nam pieknie grac. pl50 sa super wygodne, nie czuc, ze ma sie cos w uszach.

#27 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 grudnia 2009 - 10:15

Czy ktoś posiadający słuchawki apple in-ear może coś o nich napisać. Ostatnie jakie posiadalem to shure e2c ale się rozpadły (popękały przewody) i szukam czegoś teraz :)

#28 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 14:28

Poszukaj na forum! Poza tym na poprzednich stronach masz jakieś opinie ( w tym moja...)

#29 nemesis

nemesis
  • 364 postów
  • SkądPoznań/Berlin

Napisano 09 grudnia 2009 - 14:38

A ja mam pytanko co do tych sluchawek apple tych co w temacie. Chodzi o to czy ona beda graly z iPhonem 2g wiem ze na www pisze ze nie ale mi chodzi w praktyce no i czy wtyczka wejdzie czy bede musial dokupic przejsciowke?

---- Dodano 09-12-2009 o godzinie 15:04 ----

A ja mam pytanko co do tych sluchawek apple tych co w temacie. Chodzi o to czy ona beda graly z iPhonem 2g wiem ze na www pisze ze nie ale mi chodzi w praktyce no i czy wtyczka wejdzie czy bede musial dokupic przejsciowke?

Ok juz wiem :P

#30 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 grudnia 2009 - 18:37

Co sądzicie o tych Beatach?

USA SALE: słuchawki douszne BEATS BY DR. DRE (837972153) - Aukcje internetowe Allegro

#31 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 19:53

BEATS BY DR. DRE - płacisz za design... Używasz ich dla lansu...

#32 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 20:33

Właśnie otrzymałem słuchawki z tej aukcji.
Extra Sluchawki iPhone Apple In-Ear + pilot i mic (821137347) - Aukcje internetowe Allegro
Powiem tak. Dystrybutorzy Appla w Polsce powinni brac przyklad.
400 zł w Ispocie!!!! a tu mam DWIE PARY z fakturą 100% oryginalne ze wszystkim co trzeba.

Dokładnie takie są w outlecie iSource za bodajże 206 zł brutto... :) iSpoty to lichwa, szukanie frajera :>

#33 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 grudnia 2009 - 12:22

Poszukaj na forum! Poza tym na poprzednich stronach masz
jakieś opinie ( w tym moja...)

nie no opinie w stylu "grają przyzwoicie" mnie nie interesują.. po drugie bardziej chodziło mi czy ktoś kiedyś miał słuchawki shure i apple, różnice - izolacja -jakość dźwięku itd

#34 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 grudnia 2009 - 19:56

ORYGINALNE SLUCHAWKI MONSTER BEATS DR. DRE TOUR ! (854445243) - Aukcje internetowe Allegro

Oryginały?

#35 Maciek Stanasiuk

Maciek Stanasiuk
  • 216 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 15 grudnia 2009 - 21:47

Podaruj je sobie, za taką kasę to już lepiej kup te od Apple.

#36 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 15 grudnia 2009 - 22:27

Bierzcie pod uwagę, że te in-ear tanie na Allegro, mają najczęściej maksymalnie 3 miesiące gwarancji. Nie wiem jak to jest w tych in-ear, ale niestety zwykłe Apple'owskie słuchawki szybko się rozlatywały ;/

#37 Maciek Stanasiuk

Maciek Stanasiuk
  • 216 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 16 grudnia 2009 - 03:13

Miałem je, wykonane są bardzo porządnie, a przetworniki armaturowe mają raczej długą żywotność.

#38 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 grudnia 2009 - 12:44

Miałem je, wykonane są bardzo porządnie, a przetworniki armaturowe mają raczej długą żywotność.

Czas przeszły? Sprzedałeś? Można wiedzieć dlaczego?

#39 jazzndre

jazzndre
  • 37 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 16 grudnia 2009 - 13:16

Czy ktoś posiadający słuchawki apple in-ear może coś o nich napisać. Ostatnie jakie posiadalem to shure e2c ale się rozpadły (popękały przewody) i szukam czegoś teraz :)

Mam te sluchawki, najlepiej dziala w nich pilot :) Ale tak bez zartow:

- wykonane sa swietnie, przewod z bardzo miekkiej gumy, nie sztywnieje za bardzo w niskich temperaturach
- gumki sa wysokiej jakosci i mile w dotyku
- najlepiej slychac srodek i wysokie tony, zeby dobrze uslyszec basy trzeba je dosyc mocno wcisnac w ucho, ale moze to ja jestem przygluchy
- dzwiek ogolnie sprawia wrazenie nieco zbyt krystalicznego, moze to przez ten niedosyt basow

kupilem je na ebayu jako refurbished, za ok 230 zl i mysle, ze tyle sa warte. Za 400 zl w ispocie bym ich nie kupil, raczej szukalbym czegos innego z pilotem (zalezalo mi na nim) za te kwote.

#40 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 grudnia 2009 - 15:37

Powiem tak, za 150 zł*można kupić Denony C351... za 220 zł*można kupić JBL Reference. Słuchawki Appla to jakieś*nieporozumienie, drogie i kiepskie. Warte jakieś 80 zł. Faktem jest, że są pięknie wykonane, szkoda tylko, że po kilku miesiącach używania wyglądają tragicznie. Naprawdę, jeżeli chce ktoś*kupić dobre słuchawki to niech Appla omija szerokim łukiem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych