Witam. Mam pytanie chce sobie porobić porządek ze zdjęciami tzn przekopiować je na inne partycje ale nie mam pojęcia w jakim folderze iphoto trzyma te wszystkie zdjęcia a inaczej nie potrafię tego zrobić pozatym chciałbym wiedzieć w jakim folderze są wszystkie fotki z iphoto, kiedy wchodzę na informację zdjęcia to wyświetla mi taką ścieżkę:users/uzytkownik/pictures/iphoto/library i dalej ścieżka do samego zdjęcia z tym że jak wchodze do folderu mojego użytkownika to nie ma tam folderu Pictures jest tylko folder Obrazki ale tam dalej nie ma folderu iPhoto, czy to jest gdzieś ukryte czy jak to wygląda? dzięki za pomoc

Gdzie iphoto trzyma zdjęcia
Started by
FrisTAJla
, 14 Nov 2009 18:07
6 replies to this topic
Posted 14 November 2009 - 18:07
Posted 14 November 2009 - 18:26
twój mac>użytkownicy>twój użytkownik>obrazki
W obrazkach masz plik o nazwie iPhoto Library z ikonką ze zdjęceim taka jaka jest w ikonie programu iPhoto.
Klikasz prawy przcisk i masz ”pokaż zawartość pakietu". Jak się otworzy to tam masz przechowywane wszystkie zdjęcia iPhoto (przed i po modyfikacji, podglądy, lokacje, etc…).
Posted 14 November 2009 - 18:28
no właśnie w tym problem że w folderze obrazki nie mam folderu iPhoto Library;/jest iTube Thumbnail i jesze jakiś jeden dziwny program
Posted 14 November 2009 - 18:35
Wpisywałeś w Spotlight iPhoto Library?
Posted 14 November 2009 - 18:55
tak wpisywałem nie znajduje, kiedy w finderze wpisałem np rok 2009 to znajduje mi folder 2009 ale też nie ten co chciałem, jak wchodzę we właściwości zdjęcia to pokazuje mi taką*ścieżkę jaka powinna być tj user/photo/iphoto itd a pomimo tego folderu i tak nie potrafię znaleźć dla tego piszę bo nie wiem co jest grane;/
Posted 14 November 2009 - 19:08
Hmmm…. Dziwne…. Jak klikasz z poziomu iPhoto i Ci znajduje miejsce przechowywania konkretnego pliku. Ścieżka i wszystko się zgadza, jak chcesz z poziomu findera to nic nie ma… Możesz spróbować przebudować całą bibliotekę włączająć iPhoto z wciśniętym cmd i option. Ale nie daję gwarancji, że to pomoże… Dużo masz zdjęć?
Posted 14 November 2009 - 19:30
sporo:) ale to już jutro w takim razie się pobawię*dzięki za pomoc
---- Dodano 15-11-2009 o godzinie 12:57 ----
dobra muszę się przyznać że popełniłem głupi błąd, z przyzwyczajenia patrzałem tylko na same foldery a nie zauważyłem pliku iPhoto tak jak pisałeś teraz właśnie patrzę na to i już wszystko gra:) dzięki wielkie za pomoc
---- Dodano 15-11-2009 o godzinie 12:57 ----
dobra muszę się przyznać że popełniłem głupi błąd, z przyzwyczajenia patrzałem tylko na same foldery a nie zauważyłem pliku iPhoto tak jak pisałeś teraz właśnie patrzę na to i już wszystko gra:) dzięki wielkie za pomoc

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users