Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nieuznana reklamacja iphone - co proponujecie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomasz557

tomasz557
  • 3 postów
  • SkądSH

Napisano 14 listopada 2009 - 15:36

Witam, dopiero co nabyłem miesiąc temu iphone'a, a już musiałem oddać go do reklamacji. Opisze w szczegółach: Tel został zakupiony w sieci orange na abonament (przedłużenie umowy). Jako, że miałem stycznośc z iphonem po raz pierwszy myslałem, że problemy z zasięgiem mogą występować. Zadzwonilem pod nr orange i konsultant uswiadomil mnie ze tak nie powinno byc i ze w miejscach ktore podalem nie wystepuja problemy z zasiegiem z sieci orange wiec mam zaktualizowac oprogramowanie a jesli to nie pomoze to oddac do salonu orange w celu zlozenia reklamacji. Oczywiscie bateria wytrzymywala max 24 h poniewaz bardzo czesto iphone szukal zasiegu. Wiec oddalem do reklamacji iphona z opisem usterki , ktory przedstawil pracownik salonu do serwisu, cytuje: "telefon gubi zasięg w kazdym miejscu w zasiegu 3G i 2G, bateria trzymie 1 dzien". (elokwencja pracownika orange nie stoi na wysokim poziomie, ale nie o tym mowa). Oczywiscie po 2 tygodniach otrzymalem iphona spowrtoem z krotkim opisem: nie stwierdzono usterki. Oczywiscie przyszedlem do domu podlaczylem iphona do kompa it i znou to samo sie dzieje. Oczywiscie mam wybor, albo oddac go do serwisu raz jeszcze poprzez salon orange jednak tym razem podyktuje Pani tam pracujacej opis usterki: ze iphone bardzo czesto gubi zasieg w stalych miejscach, np jazda samochodem, w domu, na otwartej przestrzeni itp mimo, ze obslugiwana siec orange posiada w tych miejscach zasieg 2 oraz 3 g, i ze bateria maksymalnie utrzymuje telefon 24 godz z powodu czestego poszukiwania sieci. A drugiego pomysłu nie mam dlatego proszę Was o radę. Pozdrawiam

#2 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 14 listopada 2009 - 15:44

Zrób restore/odtwórz może pomoże. Wgrasz oprogramowanie na nowo - stracisz dane. Mojemu znajomemu pomogło.

#3 Skinnyp

Skinnyp
  • 169 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 listopada 2009 - 16:02

Nie wiem czy to tylko problem iphone, ale w orange bardzo często gubię zasięg, przerywa połączenia i nie mówię tutaj o jakiś lasach, tylko dużych aglomeracjach.

#4 tomasz557

tomasz557
  • 3 postów
  • SkądSH

Napisano 14 listopada 2009 - 16:04

tyle tylko ze na SE k800i z ta sama karta w tych samych miejscach nie ma zadnego problemu

#5 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 14 listopada 2009 - 16:14

tyle tylko ze na SE k800i z ta sama karta w tych samych miejscach nie ma zadnego problemu

Apple iPhone to nie Sony Ericsson..
U mnie np, iPhone ma lepszy zasięg niż SE, więc nie ma co tu porównywać.

Jeżeli faktycznie, gubi zasięg, a nie powinien, to coś nie tak z iPhone'm.

#6 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 16:19

Ogólnie to ciekawe, jak oni sprawdzają usterki występujące co jakiś czas. Mam nadzieję, że nie wygląda to w ten sposób, że biorą telefon, włączają, ok jest zasięg, gościu się pomylił;/

#7 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 14 listopada 2009 - 16:20

Apple iPhone to nie Sony Ericsson..
U mnie np, iPhone ma lepszy zasięg niż SE, więc nie ma co tu porównywać.

Jeżeli faktycznie, gubi zasięg, a nie powinien, to coś nie tak z iPhone'm.

U mnie też zasięg jest lepszy na iP. Ale spróbuj z tym restore.

#8 tomasz557

tomasz557
  • 3 postów
  • SkądSH

Napisano 14 listopada 2009 - 16:22

wgrałem na nowo oprogramowanie i nic nie pomogło, a co jeśli oddam go 2 raz i znou napiszą, że nie ma usterki?, czy można wysłąc go do innego serwisu czy do apple bezposrednio? jakie sa sposoby?

---- Dodano 14-11-2009 o godzinie 16:24 ----
w zasadzie przywrocilem oprogramowanie

---- Dodano 14-11-2009 o godzinie 16:32 ----
NIe wiem czy są inne serwisy ale moj iphon e byl w Regenersis Sp. z o.o. 05-090 Raszyn Falencka 1B, a waporcie usługi napisano: Any Battery issue/no service - dropped calls, zle zinterpretowali usterke opisana?

#9 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 16:49

Kiedyś miałem problem z usterką "co jakiś czas" w głośnikach, dostałem nowe i uważam że tak samo powinno być w tym przypadku.

#10 oczopek

oczopek
  • 240 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 17:06

zapros jakiegoś znajomego z iphonem do domu i zobacz czy u niego też to wystepuje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych