Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pliki w formacie TIF.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 10 listopada 2009 - 18:25

Witam wszystkich czy ktos ma ten problem co ja - jak chce otworzyc rodzaj pliku tif czyli nuty to mi wywala go.jest jakies rozwiazanie tego problemu? pozdrawiam

#2 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 10 listopada 2009 - 21:50

Umm... a jaki program miałby otwierać plik o rozszerzeniu TIF? Masz go na pewno u siebie? BTW co znaczy "mi go po prostu wywala" co wywala? Za okno? Co to znaczy? PS: Nie wiem co to za roszerzenie "TIF", nie słyszałem nigdy więc laik jestem (kojarzy mi się z "TIFF", ale to plik graficzny a nie nuty) i może nie rozumiem po prostu o co chodzi.

#3 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 22:22

Jak masz finala to napisany utwor zapisuje w formacie TIF. jak kolega mi wysyał na miala te pliki to mi maial całkeim wywala. a jak zpaisałme to na pc(windows) i potem przeniasłme pendrivem do maczka to jak otwieram plik to usuwa mi sie okno finder i wyskakuje info....

#4 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 10 listopada 2009 - 22:43

nie wiem jaką masz wersję Finale ale u mnie 2010a generuje pliki TIFF - i nie ma z nimi żadnych problemów. Może to kwestia zainstalowania aktualizacji do Finale. Zobacz na stronie producenta.

#5 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 12:00

ja nie mam finale. tylko chodzi mi o ogolny odczyt tego pliku przez maka;) pytałes sie 2 kolegow ktorzy maja maka i powiedzieli ze tez im mak nie przyjmuje tego pliku.

#6 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 11 listopada 2009 - 15:46

Tagged Image File=*.tif
.tif files - Mac Forums

#7 grzybecki

grzybecki
  • 32 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 09:04

jak dla mnie rozszerzenie .tif to nic innego jak nieskompresowany plik graficzny uzywany najczesciej do przkazania projektu do publikacji... taki nieskompresowany .jpg

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych