Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Dodatek] Polska autokorekta bez znaków diaktrycznych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 eZie

eZie
  • 242 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 15:36

Witam, czy jest jakaś możliwość pisania sms z autokorektą, ale żeby przy wysyłaniu usuwało polskie znaki i zamieniało je na odpowiedniki unicode? Coś jak było w biteSMS, ale że biteSMS już nie jest darmowe, to musiałem z niego zrezygnować...więc czy jest jakaś taka możliwość?

#2 eZie

eZie
  • 242 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 15:01

Odswiezam...

#3 PiotruśSzpan

PiotruśSzpan
  • 71 postów

Napisano 17 marca 2010 - 02:22

Odświeżam i przyłączam się do pytania...

#4 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 17 marca 2010 - 15:46

biteSMS potaniał także polecam zakupić, ponieważ dość często go aktualizują i naprawdę nie ma lepszej aplikacji do SMS. Co do opcji bez biteSMS to da się to zrobić, ale zmiana wszystkich wyrazów w tym pliku to żmudna praca, i nie wiem czy czasem ktoś się za to nie brał i w gruncie rzeczy pewnie nie skończył :) Pozdrawiam

#5 eZie

eZie
  • 242 postów

Napisano 17 marca 2010 - 16:06

Co do opcji bez biteSMS to da się to zrobić, ale zmiana wszystkich wyrazów w tym pliku to żmudna praca, i nie wiem czy czasem ktoś się za to nie brał i w gruncie rzeczy nie skończył :)

masz może jakieś dokładniejsze info? :)

#6 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 postów

Napisano 17 marca 2010 - 18:03

biteSMS potaniał także polecam zakupić, ponieważ dość często go aktualizują i naprawdę nie ma lepszej aplikacji do SMS.

Co do opcji bez biteSMS to da się to zrobić, ale zmiana wszystkich wyrazów w tym pliku to żmudna praca, i nie wiem czy czasem ktoś się za to nie brał i w gruncie rzeczy pewnie nie skończył :)

Pozdrawiam

Zdecydowanie bardziej funkcjonalny jest QuickSMS... używałem jednego i drugiego programu i ten wcześniej wymieniony bije na głowę funkcjonalnością BiteSMS...

A odnoścnie zmiany polskich liter w pliku na "odpowiedniki" na "ó" na "o" można zrobić w programie textowym opcja "Znajdź i zamień wszystko" np. "ó" na "o" :) trwa to zależnnie od komputera od kilku do kilkudziesięciu sekund.. :)

#7 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2010 - 18:07

http://www.myapple.p...ich-znakow.html

Pokrótce - modyfikacja sprawiała wiele problemów, w związku z czym, jedynym słusznym rozwiązaniem jest instalacja biteSMS.

#8 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 17 marca 2010 - 18:17

SmartSMS PL for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store

#9 PiotruśSzpan

PiotruśSzpan
  • 71 postów

Napisano 18 marca 2010 - 15:24

A nie ma jakiejś łatwiejszej darmowej aplikacji? Nie musi nawet wysyłać tych wiadomości może po prostu usuwać znaki, a tekst można sobie przekopiować... Przecież napisanie takiej aplikacji to dwie minuty jeśli ktoś zna język...

#10 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 18 marca 2010 - 15:36

Nie gadaj, że nie masz 3zł.

#11 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 18 marca 2010 - 15:58

hmmm a jak wygląda współpraca tej aplikacji np z biteSMS czy QuickSMS? Współpracuje tylko z natywnymi SMSami? Ja korzystam z QuickSMS w sumie dlatego że pozwala mi na ustawienie własnych rożnych dźwięków wiadomości do poszczególnych kontaktów.... W biteSMS zdaje się te go nie ma.... a szkoda :(

#12 PiotruśSzpan

PiotruśSzpan
  • 71 postów

Napisano 19 marca 2010 - 13:54

Nie gadaj, że nie masz 3zł.

Grosz do grosza a to jest całe piwo! :P

Poza tym nie widzę tego w AppStorze, a w internecie na ich stronie jest napisane że kosztuje 6,27€ czyli nawet 9 piw :P

:/ Do tego trzeba miec JailBreak? :( A nie ma żadnej opcji bez JB?

#13 gma

gma
  • 65 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 07:56

Piotruś, obczaj darmową wersję SmartSMS PL Lite - może Ci przypadnie do gustu, to zainwestujesz w pełną SmartSMS PL.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych