problem z podłączeniem macbooka do tv
Started by
krisstal
, 09 Nov 2009 22:22
2 replies to this topic
Posted 09 November 2009 - 22:22
Witam uprzejmie.
Szukałem na forum podobnego tematu ale nie znalazłem odpowiedzi.
Mam macbooka black i próbuje go podłączyć do LCD sharp 32E65 full hd za pomocą nastepującej metody:
Macbook black -> przejściówka mini dvi-dvi -> kabel dvi-hdmi 5m -> LCD sharp 32.
Niestety nie jest jak powinno być.
Niby komputer wykrywa mi telewizor pokazuje pełno opcji odnośnie rozdzielczości itd ale nic nie widać na telewizorze.
Udało się jedynie zobaczyć obraz na TV jako odbicie lustrzane w rozdzielczości 640-480, na macbooku jest wtedy ta sama rozdzielczość
. Niestety inne opcje nie działają.
Ma ktoś może pomysł co jest nie tak?
Będę wdzięczny za wszelka pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Pozdrawiam serdecznie

Posted 10 November 2009 - 03:01
Tak mam pomysl i tez mialem z tym problem w MBP. W koncu wpadlem na pomysl ze sa jeszcze ustawieni telewizora bo tez ma Sharpa Aquosa 37 cali Full HD. W Lcd Tv powienies miec mozliwosc dopasowani kazdego kanalu HDMI i innych pod roznym kontem chodzi o to czy obraz ma odzwierciedlany ma byc w pelni czy piksel na piksel musisz sie z tym pobawic w wiekszosci zalezy wlasnie od televizora jak go ustawisz bo u mnie Tv przeszkadzal i teraz smiga wszytko ok ale jaksoc jest jaka jest wkoncu to tylko Tv ;p
Posted 22 December 2009 - 11:48
To może ja się podepnę, bo też się zastanawiałem na podłączeniem iMaca do TV full HD w celu oglądania filmów w 1080p. Rozumiem, że muszę się zaopatrzyć w przelotkę mini-displayport->HDMI oraz kabel HDMi do TV LCD? Czy obraz tak przesłany będzie dobrej jakości? Czy film uruchomiony na iMacu będzie można bez problemu dać na fullscreen na TV? Pamiętam, że na Pc'cie były z tym bardzo duże problemy
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users