Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalny uchwyt od NAVIGON! + ładowarka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 09 listopada 2009 - 14:28

Witam,
Już jest dostępny na Polskim rynku!
Oryginalny uchwyt od NAVIGON, cena spora ale to dlatego że paczki idą z zagranicy.
Przy czym sprawdzałem też ceny TomTom Car Kite i z wysyłką wychodzi ok. 750-800zł masakra, a szkoda za taką cenę mam zwykłą nawigacje.

Dlatego ja skusiłem się na Car Kit od Navigon:
NAVIGON! Oryginalny zestaw Navigon iPhone 3g / 3gs (811991889) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam!

#2 toledoX

toledoX
  • 142 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 15:11

Nooo... nie wciskaj ludziom kitu! Uchwyt do Nawigona kosztuje 39,95 € + przesyłka (http://www.navigon.c...oer/index.html), natomiast uchwyt TomTom 99,95 € (TomTom Car Kit fr iPhone - Apple Store (Deutschland). Z tym, że są to dwa bardzo różne urządzenia. TomTom posiada (oprócz funkcji uchwytu i zasilania) także wzmacniacz sygnału GPS, głośnik i mikrofon. Więc różnica w cenie jest uzasadniona (choć jest drogo). Jak to się ma do ceny na Allegro i przeliczeń - widać "gołym okiem".

#3 rafals

rafals
  • 418 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 15:21

Kurcze ten nawigon to tylko trzymacz do ipchone. Nawet zasilanie idzie bezposrednio do telefonu:). Jaki pic. Koles pisze na aukcji ze jest tanszy. A jaki ma byc jak to tylko kawalek plastiku fakt ze ladnie zaprojektowany. TomTom jest duzo bardziej uzyteczny poza tym aplikacja tomtoma jest tez duzo lepsza od navigona.

#4 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 16:07

Cena z kosmosu. 200zł to chyba się za samą nazwę płaci a dopiero resztę za uchwyt. Moim zdaniem zwykłe naciągactwo ale co kto woli. Jak kogoś stać i uważa, że warto to niech bierze.

#5 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 listopada 2009 - 17:30

48,00 euro kosztuje w sklepie navigona w Niemczech wysyłka jest gratis zdaje się, więc to co jest na allegro to jakaś kosmiczna cena...

#6 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 09 listopada 2009 - 19:11

No masakra, ale sprzedający zapewnia że sama wysyłka to ok. 100zł, ceny TomToma cóż od sprzedawców jest ona ok. 700-800zł wiem bo pytałem, ale spróbuje zamówić ze strony podanej powyżej. No i jeszcze wysyłka do polski, nie wiem czy z tej niemieckiej strony można, nie znam tego języka:/ na razie to jedyna aukcja jaka jest na allegro. Pozdrawiam!

#7 olo6353

olo6353
  • 23 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 16:12

Na całym forum szukałem i nie znalazłem. Jednoznacznie jaki uchwyt samochodowy do Iphona polecacie. Jakiego używacie i czy się sprawdza? Czy Car Kit Tom Tom'a działa z Navigonem?

#8 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 22 listopada 2009 - 14:51

Witam,
Mam car kit navigon który kupiłem na wcześniejszej aukcji, którą usunęło allegro.

I jest mega stabilny i naprawdę dobrze się prezentuje, żebym nie było goło słowny samo kupiłem ten sprzęcik:

Oryginalny Holder NAVIGON! iPhone 3G/3Gs _SKLEP! (824504152) - Aukcje internetowe Allegro

Cena mniejsza od tej po której ja kupiłem.

Car Kit od TomTom'a jest dużo dużo droższa, a jego funkcje jak dodatkowy głośnik i antena GPS, którą ma każdy iPhone 3G/3Gs jest zbędne, więc po co przepłacać.

Znajomy porównał obydwa, głośnik od iPhone spokojnie daje rade, z zasięgiem przy szybie jest to samo... TomTom Car Kit polecał bym tylko użytkownikom iPhone 2G o ile współpracuje.

Car Kit od NAVIGON jest tak samo eleganckie i przy tym tańsze, a mapy według mnie NAVIGON góruje.
Pozdro!

PS tak Car Kit Tom Tom'a działa z navigonem!

#9 marekb

marekb
  • 7 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 07:29

a że tak zapytam, czy polecacie jakis uchwyt z transmiterem, czy transmiter osobno i jesli tak to jaki i czy w ogóle jak zdaje zadanie transmiter?

#10 karas2002

karas2002
  • 308 postów
  • SkądWilkasy

Napisano 06 maja 2010 - 14:41

Witam.
Zauważyłem, że uchwyt Navigona jest sprzedawany w dwóch zestawach:
kit - czyli ten normalny zestaw z ładowarką, ja jednakże ładowarkę już posiadam i szukałem bez i znalazłem tu wersję holder.

Czy w samym uchwycie nie ma żadnych różnic? Na stronie z zestawem z ładowarką napisane jest, że pasuje do 3G/3GS, a w linku, który podałem, że do 3G/Touch.

121zł z wysyłką to moim zdaniem dobra cena.
Mam jeszcze jedno pytanie co do tego uchwytu. Czy nie rysuje on obudowy? Chciałem kupić uchwyt HR, ale widzę, że wszyscy je odradzają.

#11 thorgal1

thorgal1
  • 17 postów

Napisano 16 maja 2010 - 23:22

Dołączam się do pytania do uchwytu Navigona... rysowanie mnie nie bardzo interesuje bo mam taką naklejkę :
[url=http://tachobis.pl/catalogsearch/advanced/result/?name=&description=&price]Tachobis - Zaawansowane wyszukiwanie w katalogu[/url][from]=&price[to]=&manufacturer[]=64&x=40&y=15

bardziej mnie interesuje czy przy wkładaniu i odpinaniu telefonu trzeba trochę siły ? czy przy zamontowaniu fona można to zrobić jedną ręką czy jednak drugą musisz uchwyt trzymać? Pytam bo przykleję go nie do szyby tylko drewnianego wykończenia w samochodzie na wysoki połysk i do tego będzie przyssawka w pionie ... i jak będzie mi się to odpinać przy montażu fona to wywalę to za okno.
Panicz - może jakiś filmik jak wpinasz i odpinasz iphona z tego Navigona? bo na youtube nic nie mogę wyszukać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych