Witam,
Już jest dostępny na Polskim rynku!
Oryginalny uchwyt od NAVIGON, cena spora ale to dlatego że paczki idą z zagranicy.
Przy czym sprawdzałem też ceny TomTom Car Kite i z wysyłką wychodzi ok. 750-800zł masakra, a szkoda za taką cenę mam zwykłą nawigacje.
Dlatego ja skusiłem się na Car Kit od Navigon:
NAVIGON! Oryginalny zestaw Navigon iPhone 3g / 3gs (811991889) - Aukcje internetowe Allegro
Pozdrawiam!

Oryginalny uchwyt od NAVIGON! + ładowarka
Rozpoczęty przez
Panicz
, 09 lis 2009 14:28
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 listopada 2009 - 14:28
Napisano 09 listopada 2009 - 15:11
Nooo... nie wciskaj ludziom kitu! Uchwyt do Nawigona kosztuje 39,95 € + przesyłka (http://www.navigon.c...oer/index.html), natomiast uchwyt TomTom 99,95 € (TomTom Car Kit fr iPhone - Apple Store (Deutschland). Z tym, że są to dwa bardzo różne urządzenia. TomTom posiada (oprócz funkcji uchwytu i zasilania) także wzmacniacz sygnału GPS, głośnik i mikrofon. Więc różnica w cenie jest uzasadniona (choć jest drogo). Jak to się ma do ceny na Allegro i przeliczeń - widać "gołym okiem".
Napisano 09 listopada 2009 - 15:21
Kurcze ten nawigon to tylko trzymacz do ipchone. Nawet zasilanie idzie bezposrednio do telefonu:).
Jaki pic. Koles pisze na aukcji ze jest tanszy. A jaki ma byc jak to tylko kawalek plastiku fakt ze ladnie zaprojektowany. TomTom jest duzo bardziej uzyteczny poza tym aplikacja tomtoma jest tez duzo lepsza od navigona.
Napisano 09 listopada 2009 - 16:07
Cena z kosmosu. 200zł to chyba się za samą nazwę płaci a dopiero resztę za uchwyt. Moim zdaniem zwykłe naciągactwo ale co kto woli. Jak kogoś stać i uważa, że warto to niech bierze.
Napisano 09 listopada 2009 - 17:30
48,00 euro kosztuje w sklepie navigona w Niemczech wysyłka jest gratis zdaje się, więc to co jest na allegro to jakaś kosmiczna cena...
Napisano 09 listopada 2009 - 19:11
No masakra, ale sprzedający zapewnia że sama wysyłka to ok. 100zł, ceny TomToma cóż od sprzedawców jest ona ok. 700-800zł wiem bo pytałem, ale spróbuje zamówić ze strony podanej powyżej.
No i jeszcze wysyłka do polski, nie wiem czy z tej niemieckiej strony można, nie znam tego języka:/ na razie to jedyna aukcja jaka jest na allegro.
Pozdrawiam!
Napisano 16 listopada 2009 - 16:12
Na całym forum szukałem i nie znalazłem. Jednoznacznie jaki uchwyt samochodowy do Iphona polecacie. Jakiego używacie i czy się sprawdza?
Czy Car Kit Tom Tom'a działa z Navigonem?
Napisano 22 listopada 2009 - 14:51
Witam,
Mam car kit navigon który kupiłem na wcześniejszej aukcji, którą usunęło allegro.
I jest mega stabilny i naprawdę dobrze się prezentuje, żebym nie było goło słowny samo kupiłem ten sprzęcik:
Oryginalny Holder NAVIGON! iPhone 3G/3Gs _SKLEP! (824504152) - Aukcje internetowe Allegro
Cena mniejsza od tej po której ja kupiłem.
Car Kit od TomTom'a jest dużo dużo droższa, a jego funkcje jak dodatkowy głośnik i antena GPS, którą ma każdy iPhone 3G/3Gs jest zbędne, więc po co przepłacać.
Znajomy porównał obydwa, głośnik od iPhone spokojnie daje rade, z zasięgiem przy szybie jest to samo... TomTom Car Kit polecał bym tylko użytkownikom iPhone 2G o ile współpracuje.
Car Kit od NAVIGON jest tak samo eleganckie i przy tym tańsze, a mapy według mnie NAVIGON góruje.
Pozdro!
PS tak Car Kit Tom Tom'a działa z navigonem!
Mam car kit navigon który kupiłem na wcześniejszej aukcji, którą usunęło allegro.
I jest mega stabilny i naprawdę dobrze się prezentuje, żebym nie było goło słowny samo kupiłem ten sprzęcik:
Oryginalny Holder NAVIGON! iPhone 3G/3Gs _SKLEP! (824504152) - Aukcje internetowe Allegro
Cena mniejsza od tej po której ja kupiłem.
Car Kit od TomTom'a jest dużo dużo droższa, a jego funkcje jak dodatkowy głośnik i antena GPS, którą ma każdy iPhone 3G/3Gs jest zbędne, więc po co przepłacać.
Znajomy porównał obydwa, głośnik od iPhone spokojnie daje rade, z zasięgiem przy szybie jest to samo... TomTom Car Kit polecał bym tylko użytkownikom iPhone 2G o ile współpracuje.
Car Kit od NAVIGON jest tak samo eleganckie i przy tym tańsze, a mapy według mnie NAVIGON góruje.
Pozdro!
PS tak Car Kit Tom Tom'a działa z navigonem!
Napisano 28 kwietnia 2010 - 07:29
a że tak zapytam, czy polecacie jakis uchwyt z transmiterem, czy transmiter osobno i jesli tak to jaki i czy w ogóle jak zdaje zadanie transmiter?
Napisano 06 maja 2010 - 14:41
Witam.
Zauważyłem, że uchwyt Navigona jest sprzedawany w dwóch zestawach:
kit - czyli ten normalny zestaw z ładowarką, ja jednakże ładowarkę już posiadam i szukałem bez i znalazłem tu wersję holder.
Czy w samym uchwycie nie ma żadnych różnic? Na stronie z zestawem z ładowarką napisane jest, że pasuje do 3G/3GS, a w linku, który podałem, że do 3G/Touch.
121zł z wysyłką to moim zdaniem dobra cena.
Mam jeszcze jedno pytanie co do tego uchwytu. Czy nie rysuje on obudowy? Chciałem kupić uchwyt HR, ale widzę, że wszyscy je odradzają.
Zauważyłem, że uchwyt Navigona jest sprzedawany w dwóch zestawach:
kit - czyli ten normalny zestaw z ładowarką, ja jednakże ładowarkę już posiadam i szukałem bez i znalazłem tu wersję holder.
Czy w samym uchwycie nie ma żadnych różnic? Na stronie z zestawem z ładowarką napisane jest, że pasuje do 3G/3GS, a w linku, który podałem, że do 3G/Touch.
121zł z wysyłką to moim zdaniem dobra cena.
Mam jeszcze jedno pytanie co do tego uchwytu. Czy nie rysuje on obudowy? Chciałem kupić uchwyt HR, ale widzę, że wszyscy je odradzają.
Napisano 16 maja 2010 - 23:22
Dołączam się do pytania do uchwytu Navigona... rysowanie mnie nie bardzo interesuje bo mam taką naklejkę :
[url=http://tachobis.pl/catalogsearch/advanced/result/?name=&description=&price]Tachobis - Zaawansowane wyszukiwanie w katalogu[/url][from]=&price[to]=&manufacturer[]=64&x=40&y=15
bardziej mnie interesuje czy przy wkładaniu i odpinaniu telefonu trzeba trochę siły ? czy przy zamontowaniu fona można to zrobić jedną ręką czy jednak drugą musisz uchwyt trzymać? Pytam bo przykleję go nie do szyby tylko drewnianego wykończenia w samochodzie na wysoki połysk i do tego będzie przyssawka w pionie ... i jak będzie mi się to odpinać przy montażu fona to wywalę to za okno.
Panicz - może jakiś filmik jak wpinasz i odpinasz iphona z tego Navigona? bo na youtube nic nie mogę wyszukać.
[url=http://tachobis.pl/catalogsearch/advanced/result/?name=&description=&price]Tachobis - Zaawansowane wyszukiwanie w katalogu[/url][from]=&price[to]=&manufacturer[]=64&x=40&y=15
bardziej mnie interesuje czy przy wkładaniu i odpinaniu telefonu trzeba trochę siły ? czy przy zamontowaniu fona można to zrobić jedną ręką czy jednak drugą musisz uchwyt trzymać? Pytam bo przykleję go nie do szyby tylko drewnianego wykończenia w samochodzie na wysoki połysk i do tego będzie przyssawka w pionie ... i jak będzie mi się to odpinać przy montażu fona to wywalę to za okno.
Panicz - może jakiś filmik jak wpinasz i odpinasz iphona z tego Navigona? bo na youtube nic nie mogę wyszukać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych