Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z baterią ? Telefon wyraźnie szybciej się rozładowuje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 jordan23

jordan23
  • 12 postów
  • SkądŻywiec

Napisano 07 listopada 2009 - 18:53

Witam. Mam problem. Posiadam Iphona z miesiąc. Było wszystko Ok, telefon trzymał mi 2-3dni podczas sporego używania. Od kilku dni coś się dzieje. Tzn bateria potrafi rozładować mi się w ciągu 6 godzin albo niecałego dnia przy czym telefonu w ogole praktycznie nie używalem. Co jest nie tak ? Czego to może być wina? W tle w programie SB setting w procesach zawsze mam góra dwie aplikacje wlaczone tzn ipod i telefon( ale oczywiscie zawsze sobie to wyłączam). Czy mogę coś zrobić ?Może jakies ukryte procesy są włączone ?jak je sprawdzić ?Co mi radzicie :(

#2 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 19:08

Zrób restore i NIE instaluj mms-ow.. :)

#3 jordan23

jordan23
  • 12 postów
  • SkądŻywiec

Napisano 07 listopada 2009 - 19:27

Co się stanie po restore z iphonem ?Skad wiesz że to pomoże ?

#4 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 07 listopada 2009 - 19:30

NIE rob restore bez powodu.. Nic nie dzieje sie bez przyczyny. Instalowales cos ostatnio?

#5 jordan23

jordan23
  • 12 postów
  • SkądŻywiec

Napisano 07 listopada 2009 - 19:42

Trochę gier i aplikacji. Teraz zauważyłem że miałem włączone powiadowmienia więc wyłączyłem. Edge wyłączone. Co jeszcze mogę zrobić ?Są jakies gry czy aplikacje które tak baterie zżerają mimo że nie używa się ich ?

#6 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 07 listopada 2009 - 19:45

Sa takie aplikacje, ale instalowane z Cydii.. Pobierasz wszystko z AppStore, czy instalujesz tez nieoficjalne dodatki?

#7 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2009 - 19:48

Wyłączanie wszystkiego to nie jest wyjście. U mnie zarówno powiadomienia jak i EDGE są włączone, a iPhone wytrzymuje 2-3 dni (w zależności od godzin używania).

#8 jordan23

jordan23
  • 12 postów
  • SkądŻywiec

Napisano 07 listopada 2009 - 19:55

Instaluje z cydii, oraz installous. Co radzicie jeszcze ?Myślicie że to wina tych powiadomień ? Acha takie pytanie. Piszecie żeby odinstalować sbsettings. Co zamiast niego zainstalować ? W sb mam mozliwość szybkiego wylaczania SSH wifi itp.

#9 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 07 listopada 2009 - 20:52

Zacznij instalować z AppStore to bateria napewno będzie długo trzymać.

#10 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 21:19

Zacznij instalować z AppStore to bateria napewno będzie długo trzymać.

Nigdy nie słyszłlem głupszej odpowiedzi. Rozumiem że nie tolerujesz piractwa ale to co mówisz mija się z prawdą.

#11 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 listopada 2009 - 21:24

A mam takie pytanie.. Masz cały czas zasięg ? Czy mieszkasz w jakieś wsi gdzie często iPhone szuka sieci..... Ja tam mam... Ogółem iPhone nie wytrzymywał więcej niż 24h... Od kilku dni mam nowy telefon - który noszę do szkoły.. Więc wyciągnąłem kartę z iPhone... (teraz iPhone jest bez karty sim) Patrze a tam W gotowości 1 dzien 20h użycie 4h - 40% baterii .. .. to może być przyczyna, że bateria szybko ucieka..

#12 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 07 listopada 2009 - 21:31

Nigdy nie słyszłlem głupszej odpowiedzi. Rozumiem że nie tolerujesz piractwa ale to co mówisz mija się z prawdą.

No to zobacz na wyniki Davvido. On nie ma JB.

#13 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2009 - 21:32

Przyczyn może być wiele, a rozwiązania wg mnie należy szukać drogą prób i błędów: - testy na czystym oprogramowaniu; - testy na oprogramowaniu po jailbreaku; - testy po instalacji poszczególnych dodatków. Dopiero wtedy będziesz w stanie stwierdzić co tak naprawdę „pożera” baterię. Dodam na koniec (powtórzę się tutaj), że wyjściem nie jest wyłączanie systemowych funkcji, bo tak jak mówię - ja nie wyłączam Wi-Fi, EDGE, powiadomień (Push Notifications), MMS, nie ściemniam ekranu do zera, nie wyjmuję karty SIM na noc i (odniosę się do wpisu DudusCSE) - po 1,5 dnia również mam ok. 50% baterii, ale ja dodatkowo przez te 1,5 dnia używam iPhone’a przez ok. 4 godziny (mając włączone wszystkie wymienione wcześniej funkcje). Ja jednak nie robię jailbreaka, a co za tym idzie - nie mam w pamięci żadnych dodatków.

#14 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 listopada 2009 - 21:39

Przyczyn może być wiele, a rozwiązania wg mnie należy szukać drogą prób i błędów:

- testy na czystym oprogramowaniu;
- testy na oprogramowaniu po jailbreaku;
- testy po instalacji poszczególnych dodatków.

Dopiero wtedy będziesz w stanie stwierdzić co tak naprawdę „pożera” baterię. Dodam na koniec (powtórzę się tutaj), że wyjściem nie jest wyłączanie systemowych funkcji, bo tak jak mówię - ja nie wyłączam Wi-Fi, EDGE, powiadomień (Push Notifications), MMS, nie ściemniam ekranu do zera, nie wyjmuję karty SIM na noc i (odniosę się do wpisu DudusCSE) - po 1,5 dnia również mam ok. 50% baterii, ale ja dodatkowo przez te 1,5 dnia używam iPhone’a przez ok. 4 godziny (mając włączone wszystkie wymienione wcześniej funkcje). Ja jednak nie robię jailbreaka, a co za tym idzie - nie mam w pamięci żadnych dodatków.

No czyli tak powinno być....
Pamiętasz może ten wątek co mi tak szybko bateria spadała - teraz wiem czemu - iPhone nontop szuka sieci....
Nie we wszystkich miejscach w domu mam zasięg....
Jak był by zasięg- bateria by mi trzymała jak tobie...

#15 jordan23

jordan23
  • 12 postów
  • SkądŻywiec

Napisano 07 listopada 2009 - 23:12

Zasięg mam praktycznie cały czas

#16 oczopek

oczopek
  • 240 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 14:53

sorry, ale włączę się do tematu. czy trzeba formatować baterie iPhona? (najpierw ładować 2x dłużej niż normalnie, a potem rozładować do 0% )?

#17 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 08 listopada 2009 - 15:00

sorry, ale włączę się do tematu. czy trzeba formatować baterie iPhona? (najpierw ładować 2x dłużej niż normalnie, a potem rozładować do 0% )?

Nie..:)

#18 jordan23

jordan23
  • 12 postów
  • SkądŻywiec

Napisano 08 listopada 2009 - 15:42

Robię właśnie restore. Zobaczę czy to coś pomoże. Dziś po 5 godzinach miałem ok 20% :(

#19 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 08 listopada 2009 - 15:44

Robię właśnie restore. Zobaczę czy to coś pomoże. Dziś po 5 godzinach miałem ok 20% :(

5h grania ? Czy leżakowania ?

#20 jordan23

jordan23
  • 12 postów
  • SkądŻywiec

Napisano 08 listopada 2009 - 15:54

leżakowania !;(
Czy z tych aplikacji może coś pobierać dużo baterii ? Oczywiście sa to aplikacje widoczne w itunes
[url=http://www.vpx.pl/foto,skan65.html]Dołączona grafika[/url]

#21 Hubi1

Hubi1
  • 51 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 17:52

kurcze, ale tego masz ;-))) przy moim uzytkowaniu - praktycznie tylko rozmowy+push Gmail+trochę internetu uzyskałem wynik: czas gotowości 7 dni, czas użycia 7h. Żaden z dotychczas używanych telefonów nie zblizył się nawet do połowy tego wyniku.

#22 GibGibbon

GibGibbon
  • 281 postów
  • SkądLodz

Napisano 08 listopada 2009 - 17:59

Jasne, powysyłaj jeszcze kilka zdjęć dokumentujących twoje piractwo.

#23 mackow

mackow
  • 162 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 20:46

kurcze, ale tego masz ;-)))
przy moim uzytkowaniu - praktycznie tylko rozmowy+push Gmail+trochę internetu uzyskałem wynik: czas gotowości 7 dni, czas użycia 7h. Żaden z dotychczas używanych telefonów nie zblizył się nawet do połowy tego wyniku.

Nie wierzę

#24 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 08 listopada 2009 - 21:06

Nie wierzę

I ja też ! jest to nie możliwe....

Chyba ze położysz go... i będzie leżakował..(bez uzycia)

#25 jethro1

jethro1
  • 290 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 listopada 2009 - 21:32

7dni? To chyba z dodatkowa zewnetrzna bateria:p

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych