Zbyt wolna Magic Mouse ? Jest na to prosty spos贸b.
Napisano 07 listopada 2009 - 08:53
Napisano 09 listopada 2009 - 14:15
Napisano 09 listopada 2009 - 20:57
Dzi臋ki, szuka艂em jakiego艣 sposobu 偶eby przyspieszy膰 Mighty Mouse poniewa偶 standardowa maksymalna szybko艣膰 by艂a dla mnie za wolna i troch臋 mnie to denerwowa艂o, po tym zabiegu dzia艂a o wiele lepiej.
No mnie te偶 ta powolna praca MM zacze艂a wkurza膰. Teraz to zupe艂nie inna para kaloszy

Napisano 14 listopada 2009 - 23:35
Napisano 15 listopada 2009 - 10:01
a nie lepiej zainstalowa mouse zoom ??
A dzia艂a pod Snow Leo? Czyta艂em opinie 偶e nie, wi臋c nawet nie pr贸bowa艂em. Z drugiej strony skoro wystarczy wpisa膰 (a nawet nie wpisa膰 tylko skopiowa膰) jedn膮 linijk臋 do terminala, to po co bawi膰 si臋 w MouseZoom i za艣mieca膰 sobie system nie do ko艅ca kompatybilnym ze SL softem, kt贸ry mo偶e w p贸藕niejszym czasie spowodowa膰 jaki艣 konflikt? Wbrew pozorom taki durnowaty softwareowy modyfikator pr臋dko艣ci mo偶e spokojnie spowodowa膰 niespodziewane kernel panic. Rozwi膮zanie z terminalem jest najprostsze z mo偶liwych i na pewno nie namiesza i nic w systemie.
Takie jest moje zdanie.

Napisano 15 listopada 2009 - 11:15

Napisano 15 listopada 2009 - 11:23
Polecam SteerMouse. Dzieki niej nawet nie zauwazymy jak kursor leci z jednej strony ekranu na druga
Echh, to zale偶y co kto lubi. Ja np nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek ingerencji w system/poprawiania go za pomoc膮 "nieapple'owskiego" oprogramowania. Bywa 偶e potem dziej膮 si臋 cuda...
Napisano 20 listopada 2009 - 07:34
Napisano 20 listopada 2009 - 07:42
Przy 30 " monitorze i najwy偶szej rozdzielczo艣ci to i tak za ma艂o ! Czy oni kiedy艣 to zmieni膮 ?
No niby masz racj臋, ale jak kto艣 ma 30 calowy monitor to pewnie oznacza 偶e zajmuje si臋 troch臋 powa偶niejszymi rzeczami na Maku ni偶 internet, gierki czy pisanie, czyli pewnie pracuje na nim na bardziej powa偶nie d艂ugimi godzinami. W takim wypadku MMouse bym wywali艂 za okno i kupi艂 jak膮艣 naprawd臋 ergonomiczn膮 mysz. Takie jest moje zdanie dot. ergonomii MM. Ona do d艂ugiej pracy raczej si臋 艣rednio nadaje. Ot, 艣liczna, fajna, bajerancka, ale nie do d艂ugiej pracy. Szkoda nadgarstk贸w, bo w sumie w imi臋 czego ?
Napisano 23 listopada 2009 - 15:34
Napisano 11 grudnia 2017 - 18:41
Czy ta opcja z terminalem dzia艂a na nowszych systemach (high sierra) przy Magic Mouse? Pr贸bowa艂em i niestety dalej chodzi mi bardzo wolno..
Napisano 28 grudnia 2017 - 08:46
MouseZoom zainstalowa膰.
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych