sprawdz ustawienia kodowania w Windowsno więc niestety d...
po zainstalowaniu Paralells 5.0 w wersji EN (zawsze zresztą miałem EN) problem z polskimi znakami w nazwach plików pozostał. Miał ktoś coś podobnego? Mam zainstalowane polskie Windows XP

Parallels Desktop for Mac 5.0 już jest
Napisano 06 listopada 2009 - 13:30
Napisano 06 listopada 2009 - 14:52
SebaSonido jak skorzystać z tej promocji?? Gdzie o tym czytałeś?? Nigdzie nie mogę znaleźć opcji kupienia Parallels Desktop 5.0 za $39.95... Pewnie nie tylko ja ...
Na blogu pojawiła się aktualizacja, wystarczyło zajrzeć

Parallels Desktop 5 normalnie dostępny będzie w cenie 79.99$, a upgrade dla posiadaczy poprzedniej wersji oprogramowania za kwotę 49.99$. Natomiast klienci, którzy zakupili Parallels Desktop 4 po 1 października 2009 mają możliwość skorzystania z darmowej aktualizacji do najnowszej odsłony programu.
Opisana promocja dotyczy upgrade'u z PD 4.
Napisano 06 listopada 2009 - 19:56
Napisano 06 listopada 2009 - 20:08
Napisano 06 listopada 2009 - 22:55

Powiem tak - Parallels rządzi!!
Pracowałem dzisiaj cały dzień. Visual studio, zdalny pulpit, vpn, SQL Navigator. Pierwszy raz w trybie crystal i powiem tak ... Jest bardzo dobrze. Pamiętam jak testowałem kiedyś vmware 2 vs paralles 4 i już wtedy wiedziałem że vmware nie ma szans. Wydawało mi się wtedy że pomijam podczas testów coś istotnego ponieważ czytałem na renomowanych stronach same pochwały na temat vmware i bluzgi na parallels. W końcu stwierdziłem że nie ma co się oglądać na opinie innych i wybrać to co dyktuje własne doświadczenie. Nie żałuje. Ostatni rok pracowałem na Paralles 4 głównie w trybie Full Screen bo jedynie ten tryb dawał zadowalającą wydajność. Nigdy mnie nie zawiódł. Teraz na 5 mogę pracować w trybie Crystal. W tym trybie po kilku chwilach zapominam że w ogóle mam odpalony Windows na Mac-u. I o to chodzi

PS. Skorzystałem z promocji. Upgrade kosztowało mnie całe 118 zł.
Napisano 07 listopada 2009 - 09:06

Napisano 08 listopada 2009 - 00:11
Napisano 09 listopada 2009 - 09:46
OK, dzięki, już biegnę sprawdzać. Może to wreszcie pomoże po dwóch latach udręki :-)sprawdz ustawienia kodowania w Windows
Napisano 10 listopada 2009 - 13:48
a ja liczę, że w nowej wersji Parallels poprawią dwa błędy, które mnie wyjątkowo wkurzają:
1 - problem z zapisywaniem plików z polskimi znakami w nazwie (system tworzy drugą pustą kopię pliku już bez polskich znaków)
Najlepiej sie wyzbyc tego zwyczaju w ogole, poniewaz polskie znaki w nazwach plikow potrafia byc problemem w przypadku odzyskiwania danych z dysku, no chyba ze lubisz recznie korygowac tysiace plikow.
Napisano 10 listopada 2009 - 14:41

Napisano 11 listopada 2009 - 10:19
Napisano 14 listopada 2009 - 08:53

Napisano 22 listopada 2009 - 22:20
Bardzo fajnie aby to była prawda. Tylko, że szukam od 2 tygodni sposobu jak to zrobić? Do tej pory bezskutecznie...:confused:...Natomiast klienci, którzy zakupili Parallels Desktop 4 po 1 października 2009 mają możliwość skorzystania z darmowej aktualizacji do najnowszej odsłony programu.
Opisana promocja dotyczy upgrade'u z PD 4.
Ps. Na blogu byłem, na stronie Parallels'a też - wygląda na to, że 5.0 nie ma jeszcze po polsku (mam właśnie taką wersję).
Skąd więc ta informacja?
Napisano 22 listopada 2009 - 22:28
Napisano 25 listopada 2009 - 21:22
Wypełniasz formularz Parallels Desktop for Mac 5.0 Free upgrade key form (wymaga dołączenie skanu lub fotki dowodu zakupu PD 4),
zwrotnie dostajesz maila z kodem na kilkanaście dni i linkiem do PD 5 - weryfikacja danych trochę trwa.
Po kilku dniach otrzymałem info, że na moim koncie w Parallels czeka właściwy serial do wersji 5.
Wszystko działa (aaa, wersja ang.) ...
Pozdr.
Napisano 21 lutego 2010 - 01:09
Zauważyłem jeszcze, że usługi Parallels, które uruchamiane są automatycznie z włączeniem komputera spowalniają wyłączenie komputera o około 3 sekundy. Da się to zauważyć przy Snow Leopard, gdyż bez Parallels (albo po wyłączeniu tych usług) wyłączenie laptopa działała u mnie błyskawicznie.
Usługi te można wyłączyć edytując plik /Library/LaunchDaemons/com.parallels.desktop.launchdaemon.plist lub przez polecenie podane w tym pliku.
Ale przed włączeniem Parallels trzeba je i tak uruchomić.
Mam pytanie co do tego. Mam Parallels od 3 dni i faktycznie zaskakuje mnie sprawnością, ale długie wyłączanie macbooka mnie irytuje. Generalnie nie mam pojęcia jak wyłączyć to polecenie lub edytować...;p Zna ktoś rozwiązanie tego?
Napisano 08 marca 2010 - 13:27
Napisano 14 marca 2010 - 20:39

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych